Valdininkams į darbą gali tekti važiuoti vėliau, kad Vilniuje sumažėtų spūstys

Vyriausybės ir ministerijų valdininkams į darbą rytais gali tekti važinėti vėliau – parlamentarai pritarė pataisytam Seimo pirmininko pavaduotojo Alfredo Pekeliūno siūlymui pusvalandžiu pavėlinti valdininkų darbo pradžią ir pabaigą, kad Vilniaus gatvėse sumažėtų automobilių spūstys.
„Aš buvau siūlęs įpareigoti Vyriausybę, bet kiti sakė čia negražu kažkaip, Vyriausybė pati žino, ką daryti, tai dabar pakeitėme, kad siūlome įvesti skirtingą darbo pradžios laiką. Ir dar – anksčiau neakcentavome, kad Vilniuje turėtų taip būti, tai dabar viskas nukreipta į sostinę”, – BNS aiškino nutarimo iniciatorius, kurio siūlymui seimūnai pritarė tik iš antro karto.

Anot nutarimo, Vyriausybei siūloma skubos tvarka nustatyti Vilniuje dirbančių valdininkų skirtingą darbo pradžios ir pabaigos laiką – tai yra Vyriausybės kanceliarijoje, ministerijose ir Vyriausybės įstaigose darbas būtų pradedamas ir baigiamas pusvalandžiu vėliau nei įprastai.

Visi kiti valdininkai darbo dieną pradėtų kaip visuomet – 8 valandą.

„Aš nežinau, kaip visuomenė reaguos, bet daug žmonių kreipėsi į mus, tai reikia tikėtis Vyriausybė atsižvelgs. Juk anksčiau tas galiojo. Mes ir anksčiau pavieniai Seimo nariai kreipėmės, Vyriausybė svarstė, bet tada nutarė leisti pasirinkti pačioms ministerijoms. Ir, aišku, jos pasirinko nieko nekeisti”, – pasakojo A.Pekeliūnas.

Vėlesnė darbo pradžios ir pabaigos sistema buvo įvesta 2003 metais Vyriausybei vadovaujant Algirdui Brazauskui, tačiau 2006-aisiais rugsėjį vėl pereita prie įprasto darbo laiko nustatymo.

Anot A.Pekeliūno, Seimo narių siūlymu siekiama mažinti transporto spūstis mieste.

„Čia žinote kaip su vamzdžiais – kuo daugiau vandens leisi, tuo vamzdžiai bus pilnesni. Tas pats ir su gatvėmis: jei visi vienu metu važiuoja, tai darosi spūstys”, – palyginimais nutarimą iliustravo Seimo pirmininko pavaduotojas.

Nutarimo projektas dar nėra galutinis, dabar jis bus svarstomas komitetuose parlamente, o vėliau Seimo nariai dar kartą dėl jo balsuos. Planuojama, kad šis Seimo nutarimas bus priimtas dar šį mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.