Žirinovskis išvijo iš spaudos konferencijos „Amerikos balso” vadovą ir išpranašavo Britanijai galą

Triukšmingais skandalais garsėjantis Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Žirinovskis antradienį spaudos konferencijoje Maskvoje tūžmingai užsipuolė „Amerikos balso” Maskvos biuro vadovą Peterį Fedynsky (Piterį Fedynskį), remdamasi spauda, praneša naujienų svetainė „NEWSru.com” .
Nacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderio susierzinimą sukėlė žurnalisto klausimas, skirtas Andrejui Lugovojui, kuris yra trečiasis liberalų demokratų rinkimų sąraše ir kuris Britanijoje vadinamas pagrindiniu įtariamuoju nunuodijus buvusį specialiųjų tarnybų darbuotoją Aleksandrą Litvinenką, rašo laikraštis „Novyj region”.

A.Lugovojus, kaltinamas A.Litvinenkos nužudymu panaudojant radioaktyvųjį polonį-210, atsakė trumpai, kad jis dėl šios bylos pasakė jau viską, ką galėjo. Užtat V.Žiriniovskis atsakymą kiek įmanoma išplėtojo.

„Britanija neturi jokio juridinio pagrindo ir jokio moralinio autoriteto pateikti kokius nors reikalavimus mūsų šaliai dėl Andrejaus Lugovojaus. Jūs mums neišduodate asmenų, kurių nusikaltimai įrodyti, visa medžiaga perduota, ir jūs neišduodate jų dėl politinių priežasčių. Jūs dangstote ten sukčius, Londonas tapo pasauline vagių lindyne”, – piktai pareiškė RLDP lyderis. .

Po to V.Žirinovskis priminė incidentą Londono Hitrou oro uoste, kur jis, būdamas turistinėje kelionėje, buvo sulaikytas dvi valandas, nors ir turėjo diplomato pasą.

Šis atsiminimas politiką visiškai išvedė iš pusiausvyros: „Jūs jau suįžūlėjote, begėdžiai – mane, Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotoją, dvi valandas laikėte už tvoros, – šaukė RLDP lyderis. – Ir jums užtenka sąžinės pateikti dar kažkokius reikalavimus. Jūs savo kamerą pasiimkite ir nešdinkitės lauk iš čia”.

„Tai jūs rengiate teroro (aktus) Londone ir Niujorke, ir jums dar užtenka sąžinės daryti pareiškimus – „draugas Lugovojau, ką jūs manote dėl Litvinenkos bylos”. Jūs jį nužudėte, jūs, jūsų ministras pirmininkas Blairas (Bleras), jūsų tarnyba MI 6 ir jūsų žurnalistai. Galvokite apie savo Dianą, kas ją nužudė Paryžiuje”, – šaukė V.Žirinovskis.

Savo 10 minučių kalboje Dūmos pirmininko pavaduotojas priminė Britanijai viską – ir Spalio revoliuciją, ir antrąjį frontą Antrajame pasauliniame kare, ir šnipinėjimo skandalus.

Užbaigęs ją žodžiais, skirtais „Amerikos balso” žurnalistui: „dar kartą jus išgirsiu – išmesiu lauk iš Maskvos”, V.Žirinovskis aprimo.

Tačiau išeidamas iš spaudos konferencijos vis dėlto neišsilaikė ir mestelėjo: „Rusijoje viskas bus tylu ir gerai, o Britanija netrukus atsidurs po vandeniu. Visi galvijai pas jus jau išdvėsė – jūs net gyvulių negalite laikyti (matyt, turėdamas omenyje snukio ir nagų ligos protrūkį Didžiojoje Britanijoje).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.