Kultūrinės kelionės – Ispanija

Š.m. rugsėjo 21 d. (penktadienį) Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje „Versus aureus” Skaitytojų klubas pradės naują renginių ciklą – Kultūrinės kelionės. Pirmoji šalis, kurios kultūra bus pristatoma – Ispanija.

Nuo pat 10 val. ryto visi norintieji galės apsilankyti visų taip pamėgtoje „Knygų išparduotuvėje”. Na, o mėgstantys skaniai pavalgyti visą dieną galės mėgautis ispaniška virtuve. Ispanų kilmės Vilniaus Mokytojų namų kavinės savininkas pažadėjo, kad bus paruoštas specialus ispaniškų valgių meniu.

Vakare (18 val.) renginys prasidės pažintimi su ispanų literatūra. Trumpai bus pristatytos keturios ispanų autorių parašytos knygos – Jorge Molist „Katarų sugrįžimas” bei „Žiedas”, Almudena Grandes „Kartono pilys” ir Carmen Laforet „Nada”.

Pažintį su ispaniška kultūra pratęs ką tik iš Ispanijoje vykusių flamenko mokymų grįžusios ,,FLAMENCO AKADEMIJOS” atstovės – baleto ir flamenko mokytoja Beatričė Tomaševičienė, įstaigos direktorė Agnė Staugaitė bei flamenko šokių ansamblio ,,Flamenquita” šokėjos. Kadangi pagrindinis ,,FLAMENCO AKADEMIJOS” tikslas – populiarinti flamenko meną Lietuvoje, ypatingą dėmesį kreipiant flamenko šokių mokymui, šokėjos ne tik sušoks keletą įspūdingų šokių, bet ir pamokys kaip reiktų šokti flamenko.

Šiek tiek pajudėję flamenko ritmu, visi norintieji turės progą ne tik stebėti, kaip ispanai gamina savo nacionalinį patiekalą – Paelja, bet ir jo paragauti, ar tiesiog pasimėgauti melodinga ispaniška muzika.

Įėjimas į renginį NEMOKAMAS.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.