”Aisčiai-Atletas” nugalėjo dar vieną rusų komandą

Kauno „Aisčių-Atleto” komanda Vl. Garasto taurėje toliau demonstruoja kovotojų charakterį. Ji šiandien po dramatiškos kovos 81:80 (25:20, 19:22; 18:19, 19:19) įveikė dar vieną Rusijos Superlygos A komandą „Universitet” Surgut, kuri pernai Rusijoje užėmė 9 vietą. Komandoje šiemet rungtyniauja ilgametis Rusijos rinktinės žaidėjas Vasilijus Karasiovas. Ji yra sustiprinta net 4 legionieriais iš JAV.

Šį kartą jaunieji Kauno krepšininkai kontroliavo rungtynių eigą nuo pat pirmo kėlinio, kurį laimėjo 25:20. Aisčių-Atleto komandos gretose puikiai rungtyniavusių G.Vileitos, T.Rakausko ir E.Dimšos dėka persvara išlaikoma ir po dviejų kėlinių – rezultatas 44:42.

Rusijos krepšininkai žaidė labai grubiai, provokavo mažiau patyrusius varžovus. Už smūgį T.Rakauskui iš nugaros su kumščiu trečiajame kėlinyje buvo diskvalifikuotas A. Miloserdovas.

Trečiajame kėlinyje po taiklių T.Barščio tritaškių metimų (iš viso pataikė 3 tritaškius) kauniečių persvara buvo išaugusi iki 8 taškų, bet rusai spurtavo ir sumažino skirtumą iki vieno taško – 62:61.

Ketvirtame kėlinyje „Universitet” Surgut krepšininkai pakilo į lemiamą šturmą ir likus 38 sekundėms iki rungtynių pirmą kartą išsiveržė į priekį 78:77, bet du taškus atkovojęs kamuolį puolime pelno V.Dabkus – kauniečiai vėl priekyje 79:78. Rusai atsako taikliu dvitaškiu. Aisčių-Atleto paskutinė ataka užstringa, bet priešininkai išmuša kamuolį į užribį. Lieka 2.7 sekundės – aidint sirenai lemiamus taškus pelnė V. Dabkus, kartu su E. Dimša pataisęs netaiklų komandos draugo metimą. 81:80 – sunkią pergalę švenčia lietuviai.

„Aisčių-Atleto” komandoje vis dar nerungtyniavo E.Vetrenka, D.Gvezdauskas ir V.Metelica, bet komandą sustiprino T. Barštys. Treneris taip pat leido pailsėti pagrindiniam komandos įžaidėjui G.Navickui, kurio darbą puikiai atliko T.Rakauskas – pelnęs 16 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus komandos draugams. E.Dimša rungtynėse surinko dvigubą dublį – ne tik pelnė 11 taškų, bet atkovojo ir 13 kamuolių.

„Aisčiai-Atletasi”: G.Vileita – 22, T.Rakauskas – 16, V.Dabkus – 15, E.Dimša – 11, T.Barštys – 10, A.Vasiliauskas, V.Šumskis, P.Skurdauskas, P.Kleiza – po 2.

„Universitet”: R.Nili – 16, V.Karasiovas – 11, A.Savinkovas – 10, A.Miloserdovas ir G.Silantjevas – po 9, C.Grey ir A.Cipačiovas – po 8.

Paskutiniąsias Vl. Garasto taurės rungtynes Kauno Aisčiai-Atletas žais su Baltarusijos čempionais Minsko „Vitaliur”, kurie antrose šios dienos rungtynėse pateikė staigmeną, puikiu komandiniu žaidimu, 95:81 įveikdami Rusijos Superlygos A komandą Krasnojarsko „Jenisej”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.