Lietuvoje neįvertinti klaipėdiečiai atstovaus užsieniui

Pajėgiausi Lietuvos dviratininkai klaipėdiečiai vis tik gali dalyvauti ateinančių metų Pekino olimpiadoje. Tiesa, kiekvieno sportininko svajone vadinamame sporto renginyje jie gins ne tėvynės garbę.

Dar anksčiau iš Lietuvos rinktinės sąrašų pašalinti klaipėdiečiai Tomas Vaitkus, Linas Balčiūnas, Gediminas Bagdonas, Simas Kondrotas ir Aidis Kruopis pajėgiausių pasaulio dviratininkų varžybose gali atstovauti užsienio šalims.

Jų treneris Algirdas Vaitkus jau buvo susitikęs su užsienio valstybių atstovais ir kalbėjosi su jais apie tokias galimybes. „Vakarų ekspresas” pasiteiravo buvusio Lietuvos dviratininkų rinktinės trenerio, kiek realu, kad klaipėdiečiai įgyvendins šiuos planus ir kodėl jie ryžosi žengti tokį žingsnį.

Kiek realūs tokie planai?

Žiūrėsim, kokias sąlygas mums pasiūlys kitų valstybių atstovai. Tačiau dviratininkai jau sutiko pasinaudoti tokia galimybe.

Ar dviratininkai ryžosi todėl, kad nori dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse?

Iš dalies taip, tačiau pagrindinė priežastis – neįvertinimas Lietuvoje. Šalies dviračių sporto federacija atsiuntė Klaipėdos sporto skyriui raštą, kuriame sakoma, kad jų netenkina klaipėdiečių rezultatai, mes vadinami neperspektyviais. O ką kalbėti apie įvertinimą, kai laimi Lietuvos čempionatą, gerai pasirodai tarptautinėse varžybose ar net olimpiadoje, o niekas nė gėlytės neįteikia. Požiūris į sportą – nėra žodžių. Atėnų olimpiadoje važiavom su skolintais dviračiais, federacijos atstovai mums pasakė, kad žaidynėse lenktyniausim dengtame treke, nuvažiuojam – trekas pusiau dengtas, tad visas darbas ir pasiruošimas liko nieko vertas. Vistiek aštunti atvažiavom. Federacija ir sporto vadovybė netiki mumis, kodėl mes turėtumėme jais tikėti ir šliaužioti prieš juos ant kelių?

Ar nebijote, kad priėmę sprendimą ginti kitos šalies garbę, būsite nesuprasti tautiečių?

Lietuviai protingi – supras. Pažiūrėkit kiek tautiečių į užsienį emigravo irgi dėl to, kad čia liko neįvertinti, ką gi, sulaukėme tokių laikų kai ir sportininkams jau reikia bėgti. Tikimės, kad rasim, kas mus atitinkamai gerbs ir įvertins. Aišku, mes norėjome ir norime ginti Lietuvos garbę, tačiau jeigu net šalies sporto vadovai į viską žiūri pro pirštus ir negali nieko pasakyti dviračių sporto federacijai, nėra jokio aiškumo dėl ateities – štai prieš dvi savaites susitikau su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovu Artūru Poviliūnu. Jis sako – kitų metų olimpiadoje jūs nevažiuosit, tai kas žino, gal ir 2012-ųjų Londono žaidynių neverta laukti. Galų gale, jeigu kas ateitų ir sakytų Virgilijui Aleknai – tau skiriam naują trenerį, ir viskas. Kažin ką šis atletas pasakytų.

Tai ar turime šansų klaipėdiečius išvysti Pekino olimpiadoje?

Manau, kad taip. Laukti liko neilgai. Gal ir kitos valstybės himno klausysime, bet rezultatus parodysime.

Su kokiomis valstybėmis kalbėjot apie tokias galimybes?

Rimčiausios kalbos vyksta su Estijos ir Kazachijos atstovais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.