A.de Saint-Exupery – nepamirštas

Praplikęs milžinas liūdnomis akimis – tai pasaulyje gerai žinomas didvyris, negrįžęs iš savo žvalgybinio skrydžio Pietų Prancūzijoje 1944 metų liepos 31 dieną. Tai Antoine’as de Saint Exupery, lakūnas, rašytojas ir nuotykių ieškotojas, visiems geriausiai žinomas kaip „Mažojo princo” autorius.

Šios knygos parduota 80 mln. egzempliorių, ji išversta į 160 kalbų, net į Pietų Afrikos xhosa kalbą. Ir dabar leidykla „Gallimard” kasmet išleidžia 350 tūkst. egzempliorių istorijos apie mažąjį princą, kuri laikoma filosofiniu savo mirtį nujaučiančio žmogaus testamentu.

Mažiau žinoma, kas buvo rašytojo mūza ir „Mažojo princo” Rožė – tai A. de Saint. Exupery žmona Consuelo, su kuria jis susipažino Argentinoje 1930 metais ir po metų vedė Prancūzijoje, nekreipdamas dėmesio į didžiulį savo kilmingos šeimos pasipriešinimą. Šeima niekada nepripažino temperamentingosios lotynų amerikietės drovaus žvilgsnio ir vadino ją „kekše”, „uzurpatore”, arba „ragana”.

C. de Saint Exupery mirė 1979 metais palikusi daug bendro gyvenimo dokumentų, kurie dabar panaudoti prašmatnioje iliustruotoje knygoje. Joje yra ir 600 poros nežinomų nuotraukų. Knygos „Antoine’as ir Consuelo de Saint Exupery” autorius – Alainas Vircondeletas. Jis parašė jaudinantį pasakojimą apie aistringus santykius, nenutrūkusius nepaisant nuolatinių išsiskyrimų ir romanų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.