Galingi krepšininkai šėlo kaip vaikai

Pirmadienį prieš vidurnaktį iš Madrido į Vilnių atskridę bronziniai Europos čempionato prizininkai Lietuvos krepšininkai iš oro uosto limuzinais nugabenti tiesiai prie Baltojo tilto – ten džiūgaujančios daugiatūkstantinės minios akivaizdoje ne kartą dainavo „Tris milijonus”, dėkojo nuostabiems aistruoliams ir šėlo kaip vaikai.

„Svarbiausia, kad kitais metais žaisime olimpinėse žaidynėse. Lietuva gali didžiuotis šia komanda”, – sakė šalies rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius.

Milijoną – po lygiai

Atlaikę porą valandų trukusią naktinę fiestą bronzos medalius iškovoję ir sykiu vietą 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse užsitikrinę Lietuvos krepšininkai rytui išaušus turėjo atlaikyti dar ir oficialius vizitus – 15 val. prezidentūroje juos priėmė šalies vadovas Valdas Adamkus, iš ten žaidėjai keliavo į Vyriausybę pas premjerą Gediminą Kirkilą, kuris rinktinei pažadėjo milijoną litų.

„Iš visų dvylikos krepšininkų negaliu išskirti nė vieno, net ir tų, kurie mažiau žaidė. Jie padėjo mums pasirengti varžyboms, – LŽ sakė rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas. – Jaučiuosi šiek tiek kaltas, kad kitų krepšininkų į aikštelę neleidau. Visi dvylika juk negali rungtyniauti. Galutinis rezultatas pasiektas. Tai yra visų žaidėjų indėlis. Man patiko komandos sprendimas – Vyriausybės pažadėtą milijono litų premiją žaidėjai nutarė padalyti visiems po lygiai. Aš krepšininkams sakiau – nenoriu skirstyti pinigų, spręskite patys. Žaidėjai premiją nutarė padalyti taip: krepšininkams, treneriams, gydytojams, masažuotojui – po lygiai. Tuo jie parodė, kad rinktinėje žaidžia ne dėl pinigų.”

Dainininkų komanda

Europos čempionato prizininkai namie pagerbti ąžuolo vainikais, įspūdingais fejerverkais. Bronzos medalininkai į dangų paleido specialiai padarytas degančias žvaigždes su ant jų užrašytais žaidėjų vardais arba pravardėmis.

Iš pradžių šėlstanti minia padainavo dainą Darjušui ir Kšyštofui Lavrinovičiams: „Broliai šaunuoliai, ša la la la la”.

Skanduote „Su gimimo diena” buvo pasveikintas rugsėjo 9 dieną 29-ąjį gimtadienį šventęs rinktinės kapitonas Ramūnas Šiškauskas.

Šventės pabaigoje krepšininkai su savo gerbėjais traukė „Tris milijonus”. Paskui, pasigirdus kitos dainos akordams, Š.Jasikevičius didžėjaus paprašė „Tris milijonus” „pavaryti dar kartą”. Šaras griebė mikrofoną ir antruoju Lietuvos himnu tapusią dainą padainavo neužsikirsdamas. Jam padėjo ir kiti žaidėjai. Krepšininkai privertė ir rinktinės asistentą Robertą Kuncaitį pademonstruoti vokalinius gebėjimus. Žaidėjams pritariant „upapa, upapa”, treneris padainavo ketureilį apie „vasilkų” žiedus. Po dainos R.Kuncaitis pasislėpė už žaidėjų nugarų, tačiau Šaras išprovokavo trenerį pasirodyti dar kartą. Į scenos vidurį Roberto Javtoko prievarta atitemptas treneris R.Kuncaitis padainavo kitą dainą: „Šešios mergos, šešios mergos, šešios mergos ont šeiną, anei veina, anei veina, anei veina vainėką.”

Paklausti, kiek laiko repetavo šią dainą, žaidėjai atsakė: „Vieną vakarą, sekmadienį.”

Emocijų jūra

„Žaisdami jautėme jūsų palaikymą. Tai mums labai padėjo. Be jūsų – mes niekas”, – gerbėjams dėkojo R.Butautas.

„Nieko pasaulyje nėra geriau kaip žaisti dėl jūsų, dėl Lietuvos”, – bučiuodamas trispalvę žiūrovams kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Labai ačiū, kad sirgote už mus. Labai ačiū”, – bene linksmiausias buvo Linas Kleiza.

„Kažkas neįtikėtina. Komanda, draugai, čempionatas, medaliai. Trūksta žodžių”, – džiaugėsi Rimantas Kaukėnas. Beje, nedaug trūko, jog būtent Rimo aistruoliai nebūtų išvydę krepšininkų būryje. Sienos „Montepaschi” (Italija) klubui atstovaujantis žaidėjas jau pirmadienį turėjo atvykti į savo klubą. Ir bilietai buvo nupirkti. Tačiau supratinga komandos vadovybė leido lietuviui kartu su komanda namie dar pasimėgauti triumfo akimirkomis. Po staiga pasikeitusių planų užsakytame lėktuve iš Madrido į Vilnių Rimantui vietos jau nebuvo, tad į Lietuvą jis grįžo keliomis valandomis anksčiau. Į Italiją krepšininkas išskrenda šiandien.

„Man dar nėra tekę dalyvauti tokiose sutiktuvėse”, – bandė atgauti žadą nuo emocijų antplūdžio R.Kaukėnas.

Medalių dalybos

Neliko nepasveikintas ir prieš keturias dienas antro sūnaus susilaukęs Darjušas, jaunėliui žadėjęs duoti savo vardą. LŽ paklaustas, kuriam sūnui – Darjušukui ar Titui skirs bronzos medalį, tėtis atsakė: „Abu sūnūs brangūs, bet skirsiu Darjušukui. Juk jis gimė per čempionatą.”

R.Šiškauskas scenoje medalį užkabino ilgamečiam rinktinės masažuotojui Juozui Petkevičiui. Pasak rinktinės kapitono, „Juozukas rinktinei atidavė visą gyvenimą”, tačiau šiemet jos nelydėjo į Ispaniją.

Savo vyrų linksmybes stebėjo šalia scenos stovėjusios krepšininkų žmonos. Kurį laiką krepšininkai scenoje buvo ir be vyriausiojo trenerio R.Butauto. Jis auklėtinių dainų klausėsi ant pečių pasisodinęs mažametę dukrytę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.