Traukulių tąsomą menininką šokiravo medikai

Macevičius tikina ligoninės priimamajame nesulaukęs gydytojų pagalbos. Vėliau jį gydymo įstaigos apsaugininkas esą išmetė į gatvę.

Džiaugsmo naktis, kai mūsų šalies aistruoliai šventė krepšinio rinktinės pergalę, M.Macevičiui virto košmaru. Vilniaus centre jį ištiko epilepsijos priepuolis. Tačiau vyrui nepadėjo nei praeiviai, nei Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės, į kurią jis nusigavo, medikai. Pastarieji menininko pretenzijas atmeta ir tikina, kad pacientą apžiūrėjo kaip pridera.

Ištiko priepuolis

Sekmadienio vakarą M.Macevičius prie televizoriaus ekrano sirgo už šalies krepšinio rinktinę, Europos čempionate kovojusią dėl bronzos medalių.

Lietuvos krepšininkams laimėjus rungtynes M.Macevičius nusprendė važiuoti į sostinės centrą drauge su kitais krepšinio aistruoliais švęsti pergalės. „Visas miestas ūžė, šaukė, mašinos garsiai signalizavo ir švietė, tad nenuostabu, kad Didžiojoje gatvėje mane surietė pirmasis traukulys”, – LŽ pasakojo dramaturgas.

Epilepsijos priepuolio ištiktas M.Macevičius suprato, kad turi kuo greičiau skubėti namo. Tačiau traukuliai padažnėjo ir menininko būklė smarkiai pablogėjo. Priėjęs iki troleibusų stotelės Kauno gatvėje dramaturgas pasijuto visai prastai ir supratęs, kad be medikų pagalbos neapsieis, nuskubėjo į šalia buvusią ligoninę. „Įėjau į ligoninę, kalbėti sunkiai begalėjau, nes mane jau nuolat traukė, prasidėjo seilėtekis. Tačiau pagalbos vis tiek teko laukti valandą”, – prisiminė menininkas.

Išmetė lauk

Pasak M.Macevičiaus, priimamajame budėję medikai į jį nekreipė dėmesio. „Valandą mane raitė traukuliai, bet niekas nieko nedarė”, – tikino vyras. Jam pasiskundus, kad prasidėjo epilepsijos priepuolis, medikai nesuskubo pagelbėti, o puolė tvarkyti dokumentus: prašė nurodyti, vardą, pavardę ir adresą. „Kad būtų lengviau atsiguliau, o man sako: „Sėskit!”, tekant seilėms liepė nesispjaudyti”, – apie košmarą primenantį apsilankymą ligoninėje pasakojo dramaturgas.

Po kurio laiko laukiamajame pasirodė ligoninės neurologas. Tačiau gydytojas su menininku esą elgėsi atsainiai ir jo neapžiūrėjęs pasiūlė atlikti tomografiją. M.Macevičiui paklausus, kam ją reikia atlikti, gydytojas neva piktai atkirto: „Ko tu čia vaidini?” Pasak M.Macevičiaus, ligoninėje budėjęs policininkas netrukus jam užlaužė rankas ir išmetė lauk.

Tąsomas traukulių menininkas nuėjo iki stotelės ir sėdęs į troleibusą parvažiavo namo. „Gerai, kad namie turėjau vaistų ir žinojau, ką daryti”, – pasakojo M.Macevičius.

Gydytojai ginasi

Epilepsijos priepuolio ištiktą menininką šokiravo gydytojų elgesys ir tai, kad jam nebuvo suteikta pirmoji pagalba. „Tikriausiai lengviau būtų be įrangos užkopti į Himalajų kalnus, nei dar kartą išgyventi tokią siaubingą naktį”, – sakė M.Macevičius.

Pirmosios pagalbos ištikus epilepsijos priepuoliui M.Macevičius nesulaukia jau ne pirmą kartą. Tačiau menininkas neketina skųsti tąnakt ligoninėje budėjusių medikų.

Pasak dramaturgo, gydytojai nesuteikė pagalbos, nes palaikė jį alkoholiku arba apsimetėliu, kuriam reikėjo stiprios raminamųjų dozės. Kelis bokalus alaus per rungtynes išgėręs M.Macevičius teigė, kad nebuvo apgirtęs.

M.Marcinkevičiaus ligoninės direktorius Justinas Augustinavičius LŽ pateikė kitokią sekmadienio nakties įvykių versiją. Pasak jo, į ligoninės priimamąjį atskubėjęs dramaturgas buvo apžiūrėtas dviejų medikų. J.Augustinavičius taip pat teigė, kad ligoninėje M.Macevičiaus netraukė traukuliai. „Jokių traukulių nebuvo. Priešingai, jis elgėsi ne visai tinkamai, juk žinote, kaip būna, kai švenčia krepšinio aistruoliai”, – atsargiai kalbėjo ligoninės vadovas.

J.Augustinavičius pabrėžė, kad ligoninėje budėjęs policininkas menininko neišmetė. Pasak jo, drastiškai besielgęs ir medikams pretenzijas reiškęs M.Macevičius iš ligoninės išėjo pats.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Traukulių tąsomą menininką šokiravo medikai"

  1. ASTA

    AS taip pat su skausmais atvykau i Marcinkeviciaus ligonine.Pasiunte pas seimos gyd.Ji bande mane isvaryti,bet mandagei reikalavau neurapatologo.Aciu jam,aciu neuraloginio skyriaus vedejai,mokamo skyriaus vedejai ,ligonines direktoriui didele pagarba,aciu sesutems,.Aciu visiems,kurie dvi savaites manimi rupinosi,gelbejo nuo baisaus trisakio nervo uzdegimo skausmo su herpesu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.