Prieš susitikimą su premjeru mokytojai apsistumdė

Vakar Vyriausybėje lankėsi neseniai išrinkta Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) vadovybė. Ji su premjeru Gediminu Kirkilu nutarė siekti konstruktyvaus dialogo ir kol kas nerengti spalį numatyto mokytojų streiko. Kitą savaitę turėtų prasidėti pedagogų atstovų ir Vyriausybės derybos dėl mokytojų atlyginimų.

Premjeras džiaugėsi, kad su neseniai išrinkta profsąjunga sutarta dirbti konstruktyviai. „To trūko vadovaujant ponui Aleksui Bružui”, – sakė jis. G.Kirkilo manymu, A.Bružas ieškojęs tik konfliktų ir į jokius dialogus nesileidęs. Premjeras dar kartą patvirtino, kad realiausia mokytojams išmokėti didesnius atlyginimus tik nuo kitų metų sausio. Jie padidėtų 10-11 procentų.

LŠDPS jau kurį laiką drasko nesutarimai. Naujoji LŠDPS taryba kaltina A.Bružą organizacijos turto švaistymu, jo naudojimu savoms reikmėms. Teigiama, esą dėl A.Bružo veiklos virš profsąjungos kybo 4 mln. litų skola. Jis ir pavaduotojas Eugenijus Jesinas kaltinami apgaulės būdu pasisavinę dalį beveik 10 mln. litų vertinamo LŠDPS turto pajūryje.

A.Bružas ir E.Jesinas nepripažįsta naujai išrinktos LŠDPS tarybos, o rugsėjį vykusį suvažiavimą laiko niekiniu.

Rugsėjį išrinkta LŠDPS pirmininkė Rūta Osipavičiūtė po susitikimo su premjeru ir švietimo ir mokslo ministre Roma Žakaitiene sakė, kad profsąjungos vadovai valdžiai streikais negrasino. Sutarta, kad šios savaitės pabaigoje ar kitą savaitę pedagogų atstovai sės prie derybų stalo.

LŠDPS būstinėje vakar neapsieita be susistumdymo. Naujoji profsąjungos vadovybė apsistumdė su senąja valdžia, kai bandė patekti į sąjungai priklausančias patalpas Vilniaus senamiestyje. „Tai, kas šiandien įvyko, nedaro garbės nei mūsų valstybei, nei profesinei sąjungai. Deja, realybė tokia, kad mūsų būstinėje yra kažkokie pašaliniai žmonės, kurių vienas skelbiasi dar esąs pirmininkas. Mes bandėme patekti į vidų, o prieš mus buvo panaudota jėga. Viskas labai panašu į tikras muštynes”, – teigė LŠDPS pirmininkės pavaduotojas Audrius Jurgelevičius. Dėl užpuolimo mokytojas parašė pareiškimą policijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.