Seimas atsisakė rinkliavos už „socialinės infrastruktūros plėtrą”

Seimas, iš naujo svarstęs Rinkliavų įstatymo pataisas, atsisakė rinkliavos už „socialinės infrastruktūros plėtrą” ir antradienį priėmė įstatymą su prezidento pateiktomis pataisomis. Už tai buvo 76 Seimo nariai, susilaikė 14 parlamentarų.

Šalies vadovo dekrete konstatuojama, jog įstatymo projekte nepaaiškinta, kas yra socialinė infrastruktūra, koks šios sąvokos turinys, kokie tokios rinkliavos nustatymo principai, konstatuojama, kad toks netikslios ir neaiškios teisės normos įtvirtinimas įstatyme prieštarauja Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės norminių aktų rengimo tvarkos įstatymo nuostatoms, kad teisės akto turinys būtų logiškas, glaustas ir aiškus.

Seimo paskirtas pagrindinis – Biudžeto ir finansų komitetas – iš naujo apsvarstęs Seimo priimtas, prezidento grąžintas Rinkliavų įstatymo pataisas, siūlė nepritarti prezidento dekretu pateiktam siūlymui.

Papildomas – Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas – siūlė pritarti prezidento siūlymui, nes „sąvokos „socialinės infrastruktūros plėtra” turinys nėra aiškus ir neatskleistas nei šiame įstatyme, nei kituose įstatymuose, tokia sąvoka, t.y. pats rinkliavos objektas, gali būti labai įvairiai interpretuojamas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.