Prezidento Kaczynskio žmona padės nelegalei čečėnei, kurios trys dukterys žuvo Lenkijos kalnuose

Lenkijos prezidento žmona Maria Kaczynska (Marija Kačynska) žadėjo padėti gauti pabėgėlės statusą čečėnei, kurios trys dukterys žuvo šalies kalnuose šeimai bandant nelegaliai nusigauti iš Ukrainos į Slovakiją.
Čečėnei tereikia parašyti atitinkamą prašymą.

„M.Kaczynskos ir Kasimos Džabrailovos pokalbis truko daugiau kaip valandą, ir jo metu Lenkijos prezidento žmona pranešė, jog moteris gali tikėtis pagalbos, jei prašys pabėgėlės statuso”, – sakoma Lenkijos prezidento kanceliarijos išplatintame komunikate.

Lenkų pasieniečiai moterį su vaiku Lenkijos kalnuose netoli sienos su Ukraina aptiko praėjusį ketvirtadienį. Ji papasakojo, kad jos šeima bandė iš Ukrainos patekti į Slovakiją, bet pasiklydo, keturias dienas beklaidžiodama po kalnus. Vėliau trys jos vaikai buvo rasti Lenkijos teritorijoje esančiuose kalnuose sušalę.

Lenkijos užsieniečių reikalų valdybos generalinis direktorius Janas Wegrzynas (Janas Vengžynas) atsisakė komentuoti pranešimus apie pabėgėlės statuso suteikimą moteriai ir jos vaikui. „Valdyba tokios informacijos neteikia”, – pareiškė jis ir pridūrė, kad „kiekvienam žmogui, kuris prašo pabėgėlio statuso ir atitinka Ženevos pabėgėlių konvencijos kriterijus, toks statusas suteikiamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.