Kinija sako nepritarianti grasinimams Iranui karu

Kinija nepritaria grasinimams Iranui karu dėl jo branduolinės programos ir pasisako už diplomatinį šio klausimo sprendimą, antradienį sakė vyriausybės atstovės spaudai.
Jungtinės Tautos, Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Rusija ir Kinija jau dusyk pritarė Jungtinių Tautų (JT) sankcijoms prieš Iraną dėl jo atsisakymo sustabdyti urano sodrinimo ir kitus darbus, kurie gali būti panaudoti kuriant branduolinį ginklą.

„Manome, kad priimtiniausias būtų taikus Irano branduolinės programos sprendimas diplomatinėmis derybomis, kuris atitiktų tarptautinės bendruomenės interesus”, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Jiang Yu (Dziang Ju).

„Mes nepritariame menkai pasvertiems grasinimams panaudoti jėgą tarptautiniuose reikaluose”, – sakė Jiang Yu, komentuodama Prancūzijos užsienio reikalų ministro Bernard’o Kouchnero (Bernaro Kušnero) pareiškimą, kad pasaulis turi rengtis karui, kurį gali sukelti Irano branduolinės ambicijos.

„Mes turime rengtis tam, kas blogiausia, o blogiausia – tai karas”, – sekmadienį sakė B.Kouchneras interviu Prancūzijos televizijai ir radijui.

Pasak B.Kouchnero, derybos su Iranu dėl jo branduolinės programos turi vykti „iki pat galo”, bet jeigu Teheranas susikurs branduolinį ginklą, jis kels „realią grėsmę visam pasauliui”.

Kinija yra viena iš penkių nuolatinių JT Saugumo Tarybos narių, turinti veto teisę.

JAV taip pat neatmeta galimybės pradėti kovos veiksmus prieš Iraną, siekdamos neleisti jam susikurti branduolinį ginklą.

Iranas neigia, kad netina susikurti branduolinį ginklą, bet drauge toliau įgyvendina urano sodrinimo projektą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.