Nuteistuosius nuolat lankančios merginos įkliuvo Pravieniškėse

Pirmadienį Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje įkliuvo dvi jaunos vilnietės, sugebėjusios per pasimatymą nuteistajam perduoti, kaip įtariama, narkotinių medžiagų – apie du gramus heroino. Kvaišalų kurjerės perduotos Kaišiadorių policijos pareigūnams ir greičiausiai dviem paroms atsidurs areštinėje.
Pataisos įstaigos administracija nuteistajam 23 metų Pavelui P. suteikė trumpalaikį (iki keturių valandų) pasimatymą. Rugsėjo 17 dieną susitikti su juo atvyko dvi vilnietės – 18 metų Erika R. ir Viktorija A.
Po pasimatymo, apie pirmą valandą, pareigūnai atliko Pavelo P. asmens apžiūrą. Jiems kilo įtarimas, kad nuteistasis per pasimatymą gavo „dovanėlę”, kurią gali slėpti savo kūne. Pavelo P. ilgai raginti nereikėjo – iš savo išeinamosios angos jis išsitraukė į cilindrą susuktą nedidelį polietileno paketėlį. Jame buvo rusvos spalvos miltelių. Įtariama, jog tai narkotinė medžiaga – heroinas. Į savo tiesiąją žarną nuteistasis buvo susigrūdęs apie du gramus šių kvaišalų.
Pavelas P. prisipažino, kad heroiną per pasimatymą jam perdavusi Viktorija A. Kvaišalus mergina išsitraukusi iš pačios intymiausios savo kūno vietos.
Sulaikytas heroino kurjeres pareigūnai perdavė Kaišiadorių rajono policijai. Tikėtina, kad vilnietės dviem paroms bus uždarytos į areštinę.
Sprendžiant iš turimos informacijos, šios dvi merginos gali verstis kvaišalų perdavimo nuteistiesiems „verslu”. Pasak Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų, šios merginos jau pusmetį važinėja po pataisos įstaigas, kuriose susitikinėja su vis kitais nuteistaisiais.
Visagino gyventojas Pavelas P. už grotų atsidūrė dėl plėšimo. Teismo jam skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė baigsis šių metų lapkritį. Pataisos namų pareigūnai įtaria, kad jis gali būti tiktai kvaišalų perėmimo tarpininkas.
Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl kvaišalų platinimo pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.