Seimo narys reklamuojasi pažymių knygelėse

Seimo Naujosios sąjungos frakcijos narys Gediminas Jakavonis atliko dar neregėtą triuką – kai kurių Varėnos rajono mokyklų mokinių pažymių knygeles pavertė savo agitacinėmis brošiūromis.
Ant 5-12 klasių moksleiviams skirtų knygelių viršelių puikuojasi G.Jakavonio, Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos bei Seimo nario, pasirašyti šūkiai – „Už jus ir su Jumis”.

Kaip rašo „Lietuvos rytas”, knygelėje taip pat mirga Seimo nario nuotraukos švietimo ir mokslo ministrės Romos Žakaitienės, Varėnos rajono mero Vido Mikalausko, mokinių draugijoje.

Viename viršelyje – Strasbūro Šv.Petro katedroje esančios freskos, vaizduojančios Europos tautų krikštą, reprodukcija. Europos tautų eilėje Lietuva – paskutinė.

„Priimkite tai kaip iššūkį”, – mokinius ragina G.Jakavonis.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) valdininkai, sulaukę šitokio politiko iššūkio, sutrikę skėsčioja rankomis.

Pirmadienį „Lietuvos ryto” pakalbintas ŠMM sekretorius Alvydas Puodžiukas sutriko: „Tai nėra gera praktika. Nežinau, kas bus, jei kiekvienas Seimo narys savo apygardoje taip pradės puošti pažymių knygeles. Kaip tai galėjo atsitikti? Turiu tuo pasidomėti”.

G.Jakavonio partijos bičiulis, buvęs švietimo ir mokslo ministras bei buvęs Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algirdas Monkevičius visada labai griežtai vertino politikų mėginimus reklamuotis mokyklose. Dar būdamas ministras jis buvo išleidęs specialius įsakymus, draudžiančius tai daryti.

„Aš tiesiog negaliu patikėti, kad tai įmanoma. Ką jūs sakote? To paprasčiausiai negali būti, tai kažkoks nesusipratimas”, – priblokštas kalbėjo A.Monkevičius, iš „Lietuvos ryto” sužinojęs apie bendražygio išradingumą.

Pasak Seimo nario, tai vienareikšmiškas prasilenkimas su pagrindiniais švietimo sistemos principais.

Ką apie situaciją mano pats G.Jakavonis ir kaip jam pavyko pažymių knygeles paversti savo agitacine medžiaga, „Lietuvos rytui” nepavyko sužinoti. Socialliberalas kalbėtis atsisakė.

Ne kartą taisyti rinkimų įstatymai draudžia rinkėjus papirkinėti dovanomis ir įvairiomis pramogomis. Bet šis draudimas galioja tik oficialios rinkimų kampanijos metu. Todėl politikai jau dabar skuba rungtyniauti, kuris išradingiau pasireklamuos ar pamalonins rinkėjus.

Mokyklos – įvairioms partijoms priklausančių parlamentarų seniai pamėgta agitacijos vieta. Nors įstatymai aiškiai skelbia, kad mokykla – depolitizuota institucija, Seimo nariai dažnai į tai moja ranka.

Ankstesnių mokslo metų pradžioje į mokyklas ypač atkakliai braudavosi valdžioje tuomet buvusi Darbo partija. Sveikindami mokinius ir mokytojus su rugsėjo 1-ąja, jie dalijo įvairius suvenyrus su partijos simbolika, saldumynus.

Ir tuomet, ir dabar mokyklų vadovai ar vietos valdžios atstovai tokiems politikų akibrokštams nesipriešino. Priešingai – net laimino. Iškilmingoje ceremonijoje, kur G.Jakavonis dalijo pažymių knygeles, dalyvavo ir rajono savivaldybės švietimo specialistai bei meras V.Mikalauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Seimo narys reklamuojasi pažymių knygelėse"

  1. as

    nu jau is vis suizulejo seimo chebra.ka noriu ta darau

  2. tipas

    jau mazai kas stebina,na bet sis artistas ar visa sutve artistu tai jau tikrai nustebino,tai kaip suprasti ju tokius bajerius,reikia isvyti von jeigu jis vis dar dirba valdiska darba,lai eina i statybas darbuotis,gales ant salmo reklamuotis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.