Paauglės – iš bedugnės

„Mama mane pardavė už butelį”, – toks penkiolikmetės prisipažinimas į teisiamųjų suolą pasodino nekilnojamojo turto verteivą ir Klaipėdos advokatą.

Pasirodė su mantija

45 metų Ramzilas Fachrislamovas teisiamas už nepilnametės žaginimą bei nugirdymą.

Tai ne pirmas kartas, kai jis sėdo į teisiamųjų suwolą. 2001 metais vyras jau buvo nuteistas už reketą. Kartu su R.Fachrislamovu šiomis dienomis teisiamas ir advokatas Jonas Dargis.

Jis kaltinamas daręs poveikį nukentėjusiajai bei liudytojams.

„Žmogus atėjo pas mane pasitarti, o dabar esu kartu su juo teisiamas. Na bet tai dar nieko nereiškia. Matysime, kaip pavyks įrodyti kaltę”, – „Klaipėdai” tvirtino J.Dargis.

Kol vyksta teismo procesas, J.Dargiui neleidžiama dirbti advokatu. Nepaisant to, kitoje byloje jis pasirodė apsivilkęs advokato mantiją.

Viskas krito iš rankų

Nuo byloje minimų įvykių jau praėjo pora metų. Dabar nukentėjusiajai septyniolika. Nenorint viešinti asmens duomenų, ji bus vadinama Rima, o jos metais jaunesnė sesuo – Birute.

Dabar seserys gyvena pas globėją. Moteris dar nėra įforminusi globos dokumentų, todėl būti teismo salėje ir palaikyti nukentėjusiosios jai neleidžiama.

„Kai pirmąkart bendravau su Rima, jai viskas krito iš rankų. Nors Rima nenorėjo nieko pasakoti, pamažu išsiklausinėjau. Tada mergaitė pravirko ir papasakojo, kad motina alkoholikė ją pardavė svetimam vyrui už butelį, – tvirtino mergaičių globėja. – O prasidėjo viskas nuo to, kad sodyboje prie Klaipėdos gyvenusi šeima patyrė gaisrą ir neturėjo pinigų remontui. Tada prisistatė R.Fachrislamovas, pasiūlęs apdegusį būstą gražioje vietoje iškeisti į sodo namelį be stogo ir butą landynėje Šilutės rajone.”

Atsibudo nuoga

Moteris sakė iš mergaičių pasakojimo žinanti, kad šis vyras reikalus su jų girtaujančiais tėvais tvarkydavo juos vis vaišindamas degtine.

Kartą R.Fachrislamovas atvažiavęs, kai suaugusiųjų nebuvo namie. Jis pakvietė seseris važiuoti drauge ieškoti tėvo. Tačiau vyras nuvežė paaugles į barą, jas pavaišino vakariene, o paskui mašinoje girdė alkoholiu.

Kai Rimą ir Birutę vyras parvežė namo, abi buvo girtos. Svečias, pasak globėjos, įbruko motinai butelį brendžio. Ši liepė apsvaigusiai dukrai sėsti į automobilį ir pati padėjo mašiną išstumti iš kiemo. „Rima man pasakojo, kad vyriškis ją vežė į mišką. Vėl vertė gerti, kol mergaitė neteko sąmonės. Atsipeikėjo rytą viešbučio lovoje nuoga. Vyras tikino, kad Rima nuo jo turės vaiką”, – prisiminė globėja.

Už nekaltybę – 10 litų

Kai tik Rimą vyriškis parvežė namo, paauglė verkdama viską papasakojo motinai. Tačiau tyrimas dėl nepilnametės žaginimo prasidėjo ne gimdytojos, o mokyklos, kurią lankė mergaitė, iniciatyva.

Įtariamasis suskubo imtis žygių, kad kaltinimų neliktų. Išgirdęs apie gresiančius nemalonumus, jis Rimai pasiūlė 10 litų, kad ji nereikštų kaltinimų. Vėliau suma išaugo iki 100 litų.

Kai Rima atvyko pas teismo ekspertą, čia jau sukinėjosi R.Fachrislamovo gynėju prisistatęs advokatas J.Dargis.

Pirmoji eksperto išvada skelbė, kad Rima tebėra nekalta. Teko tyrimą kartoti. Kitas ekspertas pasirašė priešingą išvadą – paauglė neteko nekaltybės.

Pažado neįvykdė

Sodo namelis Dituvoje, į kurį turėjo persikelti šeima, buvo be stogo. R.Fachrislamovas už sodybą žadėjo sumokėti 50 tūkst. litų. Tačiau vėliau žodžiu susitarta, jog užuot mokėjęs pinigus jis pasirūpins, kad būtų uždengtas namelio stogas.

Prasidėjus tyrimui dėl Rimos žaginimo ir abiejų sesučių nugirdymo, R.Fachrislamovas savo duotų pažadų netesėjo.

Pernai staiga mirė liguistą potraukį alkoholiui turėjusi mergaičių motina. Tėvo teisės auklėti penkis vaikus buvo apribotos. Du jauniausi mergaičių broliukai pateko į uostamiesčio vaikų globos namus, o jaunesniąją Rimos ir Birutės sesutę priglaudė mokytoja.

Kadangi tėvas nemokėjo alimentų, globos namų vadovės prašymu šeimos turtas perduotas parduoti aukcione.

Kai mergaičių tėvas laukė autobuso važiuoti į Šilutę, kur antstolė turėjo vykdyti aukcioną, prie stotelės stabtelėjo automobilis ir nepažįstamas žmogus pasiūlė vyrą pavežti. Pakeliui nepažįstamasis įkalbėjo už 50 litų aukcione pristatyti kaip pardavėjo pasirinktą pirkėją. Tądien Dituvoje esantis sodo sklypas su nameliu, kurį vertintojai įkainojo 35 tūkst. litų, buvo parduotas už 10 tūkstančių. Vos sužinojusi apie tai mergaites globojanti moteris ėmėsi iniciatyvos užginčyti aukcioną. Prokuratūra apgynė viešąjį interesą ir neleido įsiteisėti neteisybei.

Dabar alimentai vaikų išlaikymui išskaičiuojami iš tėvo invalidumo pašalpos, o sodo namelis išsaugotas vaikų naudai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.