Po albumo „Skamp” daro pertrauką

Grupės „Skamp” trijulė kompaktine plokštele bei pirmą kartą DVD formatu išleido ilgai lauktą albumą „Live and Deadly”. Įspūdžiais apie koncerto filmavimą bei artimiausius grupės planus su LŽ dalijasi Viktoras Diawara.

– Kodėl albumą pavadinote „Live and Deadly”?

– Žodis „deadly” pavadinime atsirado todėl, kad šiame albume daugiausia skamba dainos iš šiuo žodžiu pavadinto pastarojo mūsų albumo. Taip pat šiame albume galima išgirsti keletą dainų iš ankstesnio albumo „Reach”, tačiau čia nėra nė vieno kūrinio iš pirmų keturių grupės kompaktinių plokštelių. Kadangi naujame albume įrašytos „šviežesnės” ir gyvai atliktos „Skamp” dainos, pavadinime pridėjome žodį „live”.

– Ar yra naujų, kituose albumuose dar neskambėjusių dainų?

– Visos albumo dainos „Skamp” gerbėjams yra žinomos, tačiau nemažai jų skamba visiškai naujai ir neatpažįstamai. Mūsų principas yra senoms dainoms suteikti naują skambesį ir pažvelgti į dainas visiškai kitaip, kaskart iš naujo jas atrasti.

– Ką gerbėjai pamatys įsigiję DVD?

– DVD plokštelėje galima pamatyti ne tik tą patį koncertą, kuris skamba kompaktinėje plokštelėje, bet ir filmuką iš mūsų repeticijų bei grupės koncertines nuotraukas. Tiesa, tas pats filmukas ir nuotraukos įdėtos ir į kompaktinį diską, tačiau skirtumas tas, kad jame negalima pamatyti vizualaus koncerto atlikimo – tik pasiklausyti garso įrašų.

– Kiek laiko užtruko ir kaip vyko pasirengimas filmuoti bei išleisti albumą?

– Koncertas buvo nufilmuotas sausio mėnesį Vilniaus mažajame teatre. Iki tol daug repetavome, nes scenoje pasirodėme su dvylikos atlikėjų komanda. Daug laiko sugaišome rengdami aranžuotes, kad kūriniai būtų pritaikyti atlikti pučiamaisiais instrumentais.

Pats koncertas buvo labai nuotaikingas ir sklandus. Tiesa, tąkart muzikavome rimčiau ir akademiškiau, negu mus įpratę matyti gerbėjai. Montuodami filmą taip pat niekur neskubėjome, todėl dabar esame labai patenkinti jo kokybe. Albumo parengimo darbus pristabdė ir grupės narių išvykos. Kitą dieną po filmavimo išvykau į mėnesio kelionę po Afriką, o kai grįžau, į povestuvinę kelionę Kolumbijoje buvo iškeliavusi Erica Jennings. Taigi pasiruošimo albumo išleidimo darbai prasidėjo tik balandžio pabaigoje. Nenorėjome išleisti albumo vasarą, nes tuo metu visi atostogauja, taigi nusprendėme laukti rugsėjo.

– Kaip paminėjote naujojo albumo atsiradimą?

– Albumo pristatymo dar nebuvo, tačiau planuojame pasikviesti visą prie šio albumo dirbusią komandą bei draugus ir peržiūrėti filmą – taip ramiai norėtume pristatyti savo albumą. Kuriam laikui pristabdysime grupės veiklą ir šįkart koncertinio turo po Lietuvos miestus nerengsime. Spalio mėnesį vyks paskutinis „Skamp” koncertas šiais metais. Dėl Ericos nėštumo ir jos laukiančių trumpų motinystės atostogų grupė savo koncertinėje veikloje darys pertrauką.

Kadangi 2008 metų pavasarį sueis dešimtmetis, kai grupė pradėjo veiklą, visus didelius renginius, staigmenas ir fanfaras pasiliekame jubiliejiniams metams. Tikimės, kad naujasis mūsų albumas gerbėjams neleis pamiršti „Skamp”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.