Lugovojus teigia į RLDP įstojęs iš idėjos, be to neatsisakytų ir prezidento posto

Verslininkas Andrejus Lugovojus pareiškė, kad jo sprendimas stoti į Rusijos liberalų demokratų partiją (RLDP) yra gerai apgalvotas.
„Mano pasirinkimas sąmoningas, man suprantamas, šeima mane visiškai remia”, – pareiškė A.Lugovojus spaudos konferencijoje pasibaigus partijos suvažiavimui, kuris patvirtino jį antruoju partijos sąraše rinkimuose į Valstybės Dūmą.

A.Lugovojus taip pat pastebėjo, jog pritaria partijos ideologinėms nuostatoms ir pozicijai, prisipažino, kad jam imponuoja RLDP lyderis Vladimiras Žirinovskis.

A.Lugovojus neslėpė, kad apsispręsti tapti partijos nariu paskatino ir įvykiai, susiję su „Litvinenkos byla”: „Gyvenimas privertė realiai priimti sprendimą”, – sakė jis.

Pasak A.Lugovojaus, jis susiduria su „šlykščiomis provokacijomis, bjauriu melu”, – ir visa tai žeidžia ir jį asmeniškai, ir Rusiją.

„Skandalas buvo perdėm politizuotas, ir ypač Didžiojoje Britanijoje”, – paaiškino naujasis RLDP narys.

A.Lugovojus Britanijoje vadinamas pagrindiniu įtariamuoju nunuodijus buvusį specialiųjų tarnybų darbuotoją Aleksandrą Litvinenką.

Atsakydamas į klausimą, ar ne todėl dalyvaus Valstybės Dūmos rinkimuose, kad gautų deputato neliečiamybę, A.Lugovojus atsakė: „Nelabai suprantu, kaip atsakyti – yra Rusijos konstitucija, šalies teritorijoje man nėra iškelta jokių baudžiamųjų bylų”.

Užtai jis neatsisakytų tapti prezidentu. „Aš, kaip bet kuris pilietis, norėčiau būti prezidentas”, – pareiškė jis per spaudos konferenciją. Pasakyta tai buvo su šypsena, bet A.Lugovojus būtų toliau plėtojęs šią temą, jeigu iniciatyvą nebūtų perėmęs V.Žirinovskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.