Atlikėjų būstą šildo ryškios spalvos

Šiuo metu, ko gero, labiausiai aptarinėjama ir smalsiausiai nužiūrinėjama šalies pramogų verslo pora – Violeta Riaubiškytė ir Vilius Tarasovas – ramybės užutėkį rado Klaipėdoje.

Vos prieš kelias savaites žiedus sumainę atlikėjai tikino, jog su jaukiu butu uostamiesčio centre atsisveikinti būtų liūdna.

Tačiau sutuoktiniai gyvena permainų nuotaikomis – kitąmet atžalos sulauksianti šeima vis dažniau mąsto apie erdvesnį būstą.

Kol kas didžiausi pokyčiai buvusiame viengungiškame „bavaro” bute – vaikų kambarys, skirtas Elingai, Violetos dukrai iš pirmosios santuokos. Vilius šypsojosi, jog pagaliau erdvė, kurioje neretai būdavo sandėliuojami buities rakandai, įgavo tinkamą paskirtį.

Sužavėjo įspūdingi plotai

Metų pradžioje į uostamiestį atsikrausčiusi Violeta tikino, jog Viliaus būstas jai tapo savas. „Jau jaučiu, kad tai mano namai. O pirmas įspūdis buvo turbūt kaip ir visiems, čia apsilankiusiems pirmą kartą, – kad butas labai didelis”, – prisiminė moteris.

Vilius pasakojo, kad būtent įspūdinga 105 kv. m erdvė ir puikios jos planavimo galimybės jį ir sužavėjusios.

Ne mažiau svarbu klaipėdiečiui buvo ir tai, jog būstas – pačiame miesto centre, tačiau vieta gana rami ir vaizdinga. „Smagu, kad daug kur galima nueiti pėsčiomis”, – įvertino Violeta.

Patinka minimalizmas

Mėgstantiems paganyti akis po interjero detales atlikėjų būstas gali pasirodyti kiek asketiškas. Tačiau gyvumo erdvei suteikia ryškios spalvos.

Išskirtinės Tarasovų buto interjero detalės – įvairūs „Bavarijos” trijulės pelnyti apdovanojimai, kuriems skirtas kampelis valgomajame.

Pora prisipažino, kad vengia apsikrauti daiktais. Anot Viliaus, jam net nešautų į galvą iš kelionės parsigabenti ką nors įdomesnio namų interjerui.

„Aš irgi esu minimalistė – jeigu stovi vaza, tai viena, daugiausia – dvi”, – vyrui antrino ir Violeta.

Kaip teigė Vilius, jam kur kas svarbiau, kad namuose būtų pati moderniausia vaizdo ir garso aparatūra. Vilius, Violeta ir mažoji Elinga itin pamėgo pramogą šeimyniškai įsitaisyti namuose ir žiūrėti išsinuomotus filmus.

„Bavaras” neslėpė, jog jam jauku, kai bute dūzgia televizorius, ir šmaikštavo, jog jį mielai pasistatytų net vonios kambaryje.

Pinigus dėjo į kojinę

Vilius prisiminė, jog prieš penkerius metus įsigytas būstas buvo visiškai kitoks nei dabar. Naujajam šeimininkui teko griebtis kapitalinio remonto.

Grindis reikėjo lyginti storu cemento sluoksniu, radikaliai pakeistas patalpų planavimas. Dainininkas pageidavo, kad vonios kambarys būtų su langais. Pagal specialų užsakymą buvo pagaminta ir didesnė nei standartinė kampinė vonia.

Atlikėjas nepraleido galimybės įsirengti ir židinį. Pasak Viliaus, jis atlieka ne tik estetinę funkciją, bet ir gelbsti užklupus žvarbesniems klaipėdietiškiems orams.

„Bute nėra jokių išskirtinių detalių. Netaupiau, bet ir nepirkau pačių brangiausių medžiagų. Tiesiog norėjosi jaukumo, ryškių spalvų – jos, beje, visai nevargina”, – pasakojo atlikėjas.

Intensyvios, ryškios spalvos patinka ir Viliaus mylimajai.

Klaipėdietis atviravo, kad už butą sumokėjęs 225 tūkst. litų, remontui išleido dar apie 130 tūkstančių. „Esu taupus žmogus, neišlaidavau, dirbau, dėjau pinigus į kojinę”, – juokėsi Vilius.

Spinta darosi ankštoka

V.Tarasovas aiškino, kad dizainerių paslaugų tąsyk neprireikė – visus savo sumanymus pavyko įgyvendinti savarankiškai.

„Aišku, dabar kai ką daryčiau kitaip. Pavyzdžiui, aukštinčiau lubas. Būtų daugiau erdvės, būtų matomos sijos. Dabar buto sienos –

standartinio 2,5 m aukščio”, – aiškino atlikėjas.

Jis apgailestavo, kad prieš penkerius metus per keblu buvo įgyvendinti ir originalų sumanymą –

vieną vonios kambario sieną sudėlioti iš stiklo blokelių.

Violeta tikino, kad Viliaus kurtuose namuose savos tvarkos įvesti neketina. „Jeigu darytume remontą, tada jau pridėčiau ranką. Gal miegamajame norėčiau kitokios spintos – man joje per mažai vietos”, – prasitarė moteris.

O vaikų kambarį pora įrengė drauge. Pasak Viliaus, mažoji šeimininkė jų pastangų neišpeikė.

Apie namą dar negalvoja

Darbo reikalais Vilniuje neretai priversti lankytis atlikėjai kol kas išsaugojo ir būstą sostinėje. „Tai naujos statybos butas, tad išlaikyti per žiemą daug nekainuoja”, – aiškino V.Tarasovas.

Būstą sostinėje pora ryžtųsi parduoti, jei naujiesiems namams įsigyti prireiktų daugiau pinigų.

Kol kas atlikėjai nenusprendė, ar pagausėjus šeimai ieškosis namo, kotedžo, ar tiesiog rinksis erdvesnį butą.

Dainininkai tikino neuždirbantys aukso kalnų, kad galėtų sau leisti nusipirkti namą uostamiesčio centre, o kažkur kitur kraustytis nenorėtų. Sutuoktiniai sutartinai tvirtino, kad jie – miesto žmonės

„Jau buvau beperkąs namą užmiestyje, Karklėje. Bet kai jį apžiūrėjęs važiavau namo, supratau, kad kiekvieną kartą taip važinėti tolygu išprotėti”, – prisiminė Vilius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.