Žygį Vytauto keliu kartino keturračių gedimai

Sproginėjančios padangos, trūkinėjantys keturračių diržai – tokia dabar rekordą neįprastomis transporto priemonėmis norinčių pasiekti entuziastų kasdienybė.

Ankstyvą šeštadienio rytą nuo Karklės pajudėję drąsuoliai ketina Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto keliais nukeliauti iki pat Juodosios jūros.

Trys bendraminčiai iš Klaipėdos pradėjo užsibrėžtą 5 tūkst. kilometrų žygį keturračiais motociklais.

Klaipėdiečių Gvido Skiručio, Vitalijaus Kaškelio, Lino Leščiausko ir vilniečio Edo Pangonio kelionės tikslas – ne tik pasiekti ilgiausios distancijos keturračiais motociklais rekordą, bet ir pajusti dalelę Lietuvos istorijos.

„Norime atkartoti 1397-1398 metų protėvių žygį. Prasminga pažvelgti mūsų laikų akimis į Vytauto nueitą kelią. Maršrutą Klaipėda-Odesa-Klaipėda Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto kariuomenė arkliais nukeliavo per pustrečio mėnesio, o mes keturračiais tikimės šį atstumą įveikti per dvi savaites. Iškeliavome nuo Karklės, nes vykstame nuo jūros iki jūros. Per dieną tikimės įveikti ne mažiau kaip po 300 kilometrų”, – pasakojo ekstremalai.

Jie prieš kelionę tryško energija, ryžtingumu ir pakilia nuotaika.

G.Skirutis su bendraminčiais jau yra pasiekęs rekordą – keturračiais per 50 valandų apkeliavo Lietuvą.

Vakar rytą rekordo siekiantys vyrai sėkmingai pasiekė Lenkiją, o vakare buvo jau netoli Ukrainos.

„Nuotaikos puikios. Tačiau neišvengėme technikos gedimų. Trūkinėjo diržai, neišvengėme radiatoriaus gedimų, sproginėjo padangos. Tačiau nepasimetėme, su visais nesklandumais gretai susitvarkėme. Kol kas nukeliavome tiek, kiek ir planavome. Tikėkimės, kad viskas ir toliau vyks pagal planą”, – „Klaipėdai” pasakojo G.Skirutis.

Ekstremalių pojūčių mėgėjai, nuvykę į Ukrainą, ketina pasiekti Odesą bei Juodąją jūrą. O į Klaipėdą grįš kitu keliu – per Moldaviją, Rumuniją, Bulgariją bei Lenkiją.

„Jei kur nors pakelėje „neužlūš” mūsų transportas, namo grįšime rugsėjo 29 dieną”, – sakė keturračių mėgėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.