Minimalios „PSV” ir „Ajax” pergalės

Penktadienį ir šeštadienį futbolas sugrįžo ir Olandiją. 4-ajame ture buvo sužaistos penkerios varžybos. Pergales minimaliu rezultatu iškovojo praėjusių metų laureatai „PSV” ir „Ajax”, „Groningan” pralaimėjo „Utrecht”, „Excelsior” namuose buvo sutriuškintas „Heerenveen” ekipos, o naujokų duelyje pergalę šventė „De Graafschap”.

Penktadienio vakare vienintelėse rungtynėse „Groningen” susitiko su „Utrecht”. Galiausiai šio turo varžybose svečiams pavyko iškovoti pirmąją pergalę pirmenybėse. 58-ąją minutę iš 11 metrų žymos pasižymėjo Gregooras van Dijkas, o likus žaisti keturias minutes pergalę atnešė tikslus Hanso Somerso smūgis.

Čempionų titulą ginantis Eindhoveno „PSV” klubas dėka mačo pradžioje pelnyto naujoko Danny Koevermanso įvarčio nugalėjo ir pirmą akrtą šiose pirmenybėse privertė pasiduoti Arnhemo „Vitesse” ekipą.

Tuo tarpu vicečempionas Amsterdamo „Ajax” klubas išvykoje su autsaideriu Almelo „Heracles” taip pat turėjo paplušėti. Iš karto po pertraukos arbitras skyrė 11 metrų baudinį į „Ajax” vartus.

Bet laimei vartininkas Maartenas Stekelenburgeris atspėjo kamuolio skriejimo kryptį ir atmušė Evertono smūgį. 75-ąją minutę savo žodį tarė Olandijos žvaigždė, puolėjas Klaasas Janas Huntelaaras, kuris atnešė savo komandai sunkiai išvargtą pergalę.

Įvarčių fiesta buvo užfiksuota mače tarp „Excelsior” ir „Heerenveen” komandų. Po 20 ir 28 minučių Geerto den Dudeno įvarčių aikštės šeimininkai pirmavo 2-0, bet savo persvarą išlaikė neilgai. Dar pirmajame kėlinyje Miralemas Sulejmani sušvelnino rezultatą, o per teisėjo pridėtą laiką po Gianni Zuiverloono ir Geraldo Sibono įvarčių jau pirmavo svečiai.

Antrojo kėlinio pradžioje „Excelsior” praleido dar du įvarčius ir taip išliko dar viena komanda kartu su „Heracles” šiame čempionate nepatyrusi pergalės džiaugsmo. 52-ąją minutę rezultatą „Heerenveen” komandos naudai padvigubino G.Sibonas, o paskutinę vinį į šeimininkų karstą „įkalė” Michelas Bradley.

Įdomi kova įvyko šio sezono „Eredivisie” naujokų Doetinchemo „De Graafschap” ir „Venlo”. Triuškinamu rezultatu čempionatą pradėjęs „De Graafschap” klubas po truputį braunasi link turnyrinės lentelės vidurio, kadangi nugalėjo „Venlo” rezultatu 3-2.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.