Natūralumas – gero skonio etalonas

Vienos spalvos mums patinka labiau už kitas, todėl sakoma, kad tai pati subjektyviausia dizaino sritis. Tačiau šviesūs natūralūs tonai patinka visiems.

Jie puikiai dera vienas prie kito, o spalvinės gamos monotoniškumą kompensuoja faktūros ir raštų įvairovė. Galima drąsiai eksperimentuoti ir nesibaiminti, kad padarysite kažką neskoningai. Todėl, kad natūrali spalva – jau geros skonio etalonas.

Šviesi nuotaika

Spalva kaip niekas kitas sukuria tam tikrą atmosferą ir turi įtakos mūsų nuotaikai. Šviesūs natūralūs atspalviai puikiai tinka miegamojo kambariui, nes tarsi pripildo kambarį šviesos ir oro, nuteikia ramybei. Nereikia miegamojo perkrauti detalėmis – paprastas ir kuklus apipavidalinimas labiau tinka poilsiui. Taigi, minimalizmas – geriausias sprendimas miegamojo kambariui.

Pagalvių „šeimynėlė” atrodys harmoningai ir įdomiai, nei būtų išdėliotos kiekviena atskirai.

Linijinės žaliuzės, uždėtos ant lango aptaiso, išryškina grafinę kompozicija. Lango dekoras persipina su lovos galvūgalio piešiniu ir patalynės klasikiniais langeliais. Natūralios medžiagos – medis ir medvilnės audiniai – šį griežtą „geometrinį” interjerą daro jaukų ir šiltą.

Grynos vilnos aplotas, dekoratyvūs lininiai užvalkalai, minkštieji baldai su šimtaprocentinės medvilnės apmušalais – gyventi tokioje aplinkoje tikriausiai svajoja kiekvienas iš mūsų. Kontrastinga siūlė, kuria atsiūlėtas apklotas, dar labiau papuošia kambarį.

Natūrali spalvinė gama mums suteikia visišką laisvę renkantis raštus ir faktūrą. Skirtingą faktūrą turinčių medžiagų derinys bet kokiam gaminiui suteikia nepakartojamą savitumą. Natūralūs atspalviai atrodo santūriai, tačiau priderinti vienas prie kito nustebina niuansų turtingumu.

Tarpininko pasirinkimas

Rėmelį nuotraukoms arba paveikslams reiktų rinktis labai kruopščiai, nes jis yra tarsi tarpininkas tarp meno kūrinio ir interjero.

Vienodo formato nuotraukos sukuria įdomią simetrinę kompoziciją, kuri yra suvokiama kaip viena visuma. Dėka kruopščiai parinkto atspalvio paprasti rėmeliai iš medinių reikučių ne ką mažesnę reikšmę turi nei tai, ką jie laiko – jų dekoratyvioji reikšmė labai didelė minimalistinėje aplinkoje.

Mozaika iš audinio

Seniau kone kiekviena moteris mokėjo siūti, siuvinėti. Dabar ši rankdarbių rūšis tapo menininkų prerogatyva. Gaminiai, atlikti pagal „patchwork” techniką iš tikrųjų yra meno kūriniai.

Ant šviesaus vienatonio medvilninio audinio išsidėstę lygiatūriai margaspalviai kvadratai dar papuošti individualiu siuvinėjimo, įvairia technika atliktu, kontrastingu raštu. Bendrą natūralią spalvinę gamą paryškina švelnūs ochros tonų akcentai. O keturių centimetrų apvadas iš nebalinto lino – tarsi kompoziciją užbaigiantis rėmas.

Lengvas kvėpavimas

Jeigu jūs abejojate savo kaip dizainerio sugebėjimais ir norite išvengti klaidų, kambariui pasirinkite šviesų neutralų foną: lygias baltas sienas, paprastų lentų grindis. Natūralūs tonai sukuria nuostabų didelės erdvės pojūtį, jį pripildo gaivos. Atrodo, kad jame lengva kvėpuoti.

Lapų kritimas, lapeliai, išpjaustyti iš fetro (aukštos kokybės plono tankaus veltinio) ir suvarstyti ant tvirtų virvelių – tarsi „užuolaida”, kurios visiškai pakanka, kad patalpą suskirstytume į funkcionalias zonas. Tačiau ši „siena” yra permatoma tikrąja to žodžio prasme, nes nepažeidžiama bendra erdvės visuma. Dar vienas tokios pertvaros pranašumas – neužstoja natūralaus kambario apšvietimo.

Dramblio kaulo, kaušinio lukšto, kreidos, statybinio gipso, grietinėlės ir panašios spalvos daugeliui yra vis ta pati balta. Tuo tarpu tai visai skirtingi atspalviai, tačiau skirtumą galima pastebėti tik sugretinus vieną prie kito. Pažiūrėkite, kaip du artimi tonai (ir dvi skirtingos faktūros), sujungti kartu, sukuria kontrastą. Lapeliai ir fetro sukuria apimtį, o tamsi eilutė kompozicijai priduoda grafiškumo ir išraiškingumo.

Natūralios vytelės (pas mus žilvičio) į mūsų miestietiškus būstus atneša dalelę gyvosios gamtos, kantri stiliaus žavesio ir šilumos. Jei neturite galimybės įsigyti pintų kėdžių ar sofos, tai nors nusipirkite stelažą su pintais konteineriais. Jie gražūs, lengvi, pralaidūs orui, todėl tiks ir virtuvei, ir prieškambariui, ir vaikų kambariui.

Stiklinė kolekcija

Įsigykite medžiagų lengvai derančių tarpusavyje. Paprastas atviras išbalintos medienos stelažas apjungia ant lentynėlių pastatytas paprastas stiklines ir bokalus į tikrą stiklinių indų kolekciją. O visa kompozicija visumoje deramai papildo minimalistinio stiliaus interjerą.

Formų lakoniškumas paryškina medžiagą, iš kurios tas daiktas padarytas, o mums suteikiama galimybė gėrėtis natūralaus medžio grožiu, skaidraus, švaraus stiklo, primenančio švaraus vandens gurkšnį, gaivumu. Jeigu panorėsite kompoziciją pagyvinti spalva, lai tai būna auksaspalvės ochros gamos akcentai.

Natūrali aplinka

Kodėl mums taip patinka natūralus medis, nebalintas linas, paprasti dirbiniai iš šiaudų? Galbūt dėl to, kad jie tarsi grąžina prie gyvybės ištakų…

Staltiesė atrodo stilingai ir efektingai dėl faktūros kontrasto. „trapus” besvoris audinys (organza) ir paprasta popierinė virvelė.

Jeigu jūsų namuose vyrauja natūralios medžiagos, tai paprasti indai iš fajanso jums tiks labiausiai. Dėl savo universalumo jie tiks veik visoms progoms ir niekada nenustos būti madingais.

Gaminiai iš šiaudų ir luobinio pluošto – kiek naivoki, tačiau jaudinantys ir savotiškai gražūs, o monograma jiems tik priduoda taurumo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.