Per Tailando lėktuvo katastrofą žuvo 66 žmonės, o dar 43 nuvežti į ligoninę

Tailando kurortinėje Puketo saloje sekmadienį tūpimo metu avariją patyrus lėktuvui, patvirtintais duomenimis, žuvo 66 juo skridę keleiviai, o dar 43 nuvežti į ligoninę, pranešė salos gubernatorius.

Kaip pranešė oro uosto pareigūnai, lėktuvu iš Bankoko skrido 123 keleiviai ir 5 įgulos nariai.

Pusė iš keleivių buvo užsienio turistai, daugiausia – europiečiai, naujienų agentūrai „Reuters” sakė Tailando oro uostų pareigūnas. Anot jo, žinoma, jog 29 žmonės išsigelbėjo, tarp jų – aštuoni britai, septyni tailandiečiai ir du australai.

Šalies susisiekimo viceministras sakė, kad lėktuvu skrido mažiausiai 70 užsieniečių. „Aukų skaičius dar nėra aiškus, bet žinome, kad lėktuve buvo 44 tailandiečiai ir daugiau kaip 70 užsieniečių”, – sakė Sansernas Wongcha-umas (Sansernas Vongča-umas).

Pareigūnai Puketo pagrindinėje ligoninėje sakė, kad pas juos buvo atvežti 29 žmonės, tarp jų Australijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos, Irano, Airijos, Italijos ir Nyderlandų piliečiai. Penkių jų būklė yra labai sunki, pridūrė jie.

Kitos ligoninės pranešė, kad į jas buvo atvežta nukentėjusiųjų iš Nyderlandų, Švedijos ir Tailando.

Aukštas Bankoko oro uosto pareigūnas Chaisakas Chai-arkadas (Čaisakas Čai-arkadas) Tailando radijui teigė, jog lėktuvas MD-82 leidimosi metu nuslydo nuo kilimo ir tūpimo tako, rėžėsi į pakelės medžius ir perlūžęs į dvi dalis užsidegė.

„Lėktuvo pirmagalys įsmigo į žemę, o uodega remiasi į taką”, – sakė Tailando radijui

Televizijos reportažuose buvo matyti sulūžęs fiuzeliažas, kurį supo ugniagesių automobiliai ir pagalbos tarnybų darbuotojai. Lėktuvo dalių buvo matyti ir medžiuose aplink taką.

Avariją kartu su žmona išgyvenęs tailandietis Nongas Khaonualas teigė manantis, jog lėktuvas avariją patyrė dėl pernelyg greito leidimosi.

„Lėktuvui besileidžiant smarkiai lijo. Jis tūpė per greit. Nesu iki šiol tokio dalyko matęs. Jis pernelyg greitai leidosi”, – sakė jis.

„Prieš paliesdamas taką lėktuvas krestelėjo, o tada nuslydo nuo tako”, – sakė lėktuvo keleivis.

„Mano žmona buvo iš dalies sąmoninga, ir aš ją išvilkau pro atsarginį išėjimą. Mačiau vieną vyrą, kuris buvo apimtas liepsnų „, – sakė.

Avariją išgyvenęs airis Johnas (Džonas) teigė, jog prieš nutūpiant lėktuvui neapleido bloga nuojauta.

„Buvo galima nujausti, kad kažkas ne taip. Lėktuvas suko ratus bandydamas nusileisti. Jis leido kažkokius garsus, be to, pylė lietus „, – Tailando televizijai ITV sakė su taip pat išsigelbėjusiu draugu skridęs Johnas.

„Lėktuvas degė, tačiau aš sugebėjau išlįsti. Tikriausiai užsiropščiau ant sparno”, – pridūrė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.