Konservatoriai suabejojo naujojo finansų viceministro V.Miltienio tinkamumu šioms pareigoms

Konservatoriai Edmundas Pupinis ir Rimantas Dagys suabejojo dėl neseniai paskirto finansų viceministro Valentino Miltienio tinkamumo eiti šias pareigas.
Seimo nariai penktadienį raštu kreipėsi į finansų ministrą Rimantą Šadžių su prašymu išsiaiškinti, ar V.Miltieniui, „kurio biografijoje pastebimą vietą užima itin glaudaus bendradarbiavimo su koncernu EBSW laikotarpis” dera užimti finansų viceministro postą.

„Ar V.Miltienį į šias pareigas pasirinkote remdamasis savo asmenine atsakomybe, ar ministro pirmininko nurodymu, o gal LSDP valdymo organų sprendimu? Ar EBSW artimo žmogaus paskyrimu į aukštas pareigas socialdemokratai nesiekia užsitikrinti į Lietuvą grąžinamo buvusio EBSW prezidento G.Petriko ir jo aplinkos žmonių palankumą, ir taip „užkimšti” jiems burnas?”- rašoma konservatorių laiške R.Šadžiui.

E.Pupinis ir R.Dagys taip pat klausia, ar finansų ministrui žinoma, dėl kokių priežasčių V.Miltienis pasitraukė iš Nacionalinės mokėjimų agentūros vadovo pareigų, ar buvo domėtasi V.Miltienio ryšiais su EBSW koncerno vadovais bei kita.

V.Miltienis finansų viceministru paskirtas šių metų rugsėjo 5-ąją. Po kelių dienų naujasis viceministras dėl galimų jo ryšių su koncernu EBSW sulaukė konservatoriaus Kazio Starkevičiaus kritikos.

Premjeras Gediminas Kirkilas žadėjo aiškintis V.Miltieniui konservatorių mestus kaltinimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.