Fotografai ieškos nacionalinio identiteto

Rugsėjo 16-23 d. Nidoje, Rašytojų kūrybos ir poilsio namuose „Urbo kalnas” vyks 30-asis tarptautinis fotografų seminaras.

Jubiliejiniame renginyje Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Antanas Sutkus apžvelgs kaip per trisdešimt metų vykusių Nidos fotografų seminarų kūrybiniuose darbuose formavosi nacionalinis identitetas, Skirmantas Valiulis bei Stanislovas Žvirgždas analizuos per šį laikotarpį sukurtas Kuršių nerijos fotografijas.

Kurorto gyventojams bei svečiams kultūros centre „Agila” fotomenininkai pristatys parodą „Nidos seminarai” bei Nidos fotoalbumą.

Menotyrininkas Virgilijus Kinčinaitis skaitys pranešimą apie nekrokultą fotografijoje, Sigitas Krivickas pristatys temą „Europos senjorai ir fotografija”, Vytautas Michelkevičius gilinsis, kaip fotografija (re)integruojasi į meną.

Mariušas Viderinskis iš Lenkijos Lietuvos fotografams papasakos apie Lenkijos fotografiją XIX-XX a., čekas Vladimir Birgus – apie čekų fotografiją bei fotografijos modernizmą Centrinėje Europoje 1918-1948 m.

Olivier Spillebout iš Prancūzijos supažindins fotomenininkus su Lilio fotografijos festivaliu, Romualdas Požerskis – su Berlyno fotografijos mokyklos „Ostkreuzschule” dėstymo programa, metodika ir studentų diplominiais darbais.

Be to, seminare vakarais bus rodomi videofilmai, peržiūrimos ir aptariamos autorių darbų kolekcijos, aptariami leidiniai: metraštis „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien”, žurnalas „Fotografija”, knygos „Alfonsas Budvytis:, Aleksandras Macijauskas „Paskutinė knyga”, Algimantas Aleksandravičius „Švytėjimas”, katalogas „JFK”, Jaunųjų fotografų konkursas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.