„Vilniaus energija” turės sumokėti 178 tūkst. litų baudą

Už Konkurencijos įstatymo pažeidimą -nuomininkams primestų nesąžiningų kainų – UAB „Vilniaus energija” turės sumokėti 178 tūkst. litų baudą.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Konkurencijos taryba pripažino, kad „Vilniaus energija” piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi ir įpareigojo bendrovę nutraukti Konkurencijos įstatymui prieštaraujančius veiksmus.

Tyrimas dėl „Vilniaus energijos” veiksmų buvo pradėtas VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa” iniciatyva. Tyrimu siekta nustatyti, ar Vilniaus miesto komunikacijų tunelių naudotoja ir valdytoja „Vilniaus energija” nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi komunikacijų tunelių nuomos rinkoje Vilniaus mieste.

Nustatyta, kad Vilniaus mieste tunelius, skirtus miesto inžinerinėms komunikacijoms nutiesti ir eksploatuoti, nuomoja tik UAB „Vilniaus energija”, alternatyvų įrengti komunikacijas kitur nuomininkai, kuriems reikia nutiesti savo komunikacijas tuneliuose, neturi.

Kadangi UAB „Vilniaus energija” tiesiogiai nepatiria konkurencijos komunikacijų tunelių nuomos rinkoje Vilniaus mieste, ji pagal Konkurencijos įstatymo nuostatas užima dominuojančią padėtį atitinkamoje rinkoje.

Atlikus tyrimą konstatuota, kad UAB „Vilniaus energija” nuo 2002 m. balandžio nesilaikė Vilniaus miesto savivaldybės valdybos 1996 m. sprendimu patvirtintų tarifų bei jų nustatymo principų, dėl to nuomininkams buvo primestos nesąžiningos kainos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.