Sostinės centre plečiama transporto infrastruktūra padės spręsti eismo problemas

Siekiant pagerinti eismo sąlygas, centrinėje sostinės dalyje bus plečiama transporto infrastruktūra. Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė teritorijos prie Geležinio Vilko, Lvovo, Žalgirio, Ukmergės, Paribio ir Saltoniškių gatvių detaliojo plano koncepcijai, kurioje numatoma rekonstruoti šioje teritorijoje esantį transporto mazgą ir tiesti naujas transporto jungtis.

Planuojama teritorija yra Šeškinės, Šnipiškių ir Žvėryno seniūnijų sandūroje, kur vyksta intensyvus transporto eismas. Dabartiniame Geležinio Vilko, Ukmergės, Žalgirio ir Saltoniškių gatvių transporto mazge susikerta keletas transporto srautų, todėl piko metu čia nuolat susidaro spūstys ir avarinės situacijos.

Esamą situaciją pagerins dviem etapais atliekama transporto mazgo rekonstrukcija. Šiuo metu jau atliktas pirmasis rekonstrukcijos etapas – liepos pradžioje atidaryta nauja estakada, jungianti Geležinio Vilko gatvę ir Konstitucijos prospektą su Ukmergės gatve. Ši transporto jungtis smarkiai sumažino automobilių spūstis vakarinio piko metu. Tačiau eismo situacijai iš esmės pagerinti būtinas ir antrasis rekonstrukcijos etapas – Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžos rekonstrukcija, nutiesiant Geležinio Vilko gatvės estakadą per Žalgirio gatvę ir Saltoniškių gatvės estakadą per Ukmergės gatvę, sujungiant Žalgirio ir Saltoniškių gatves.

Pagal šią koncepciją rekonstravus transporto mazgą, nebeliks šviesoforais reguliuojamos Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžos, pagrindinių gatvių kryptimis bus suformuoti nepertraukiamo eismo srautai, sumažės šios teritorijos oro tarša, kurią dabar sukelia spūstyse stovintys automobiliai.

Kadangi visa planuojama teritorija yra kultūros paminklo U1P – Vilniaus istorinio centro apsaugos zonoje, detaliojo plano koncepcijoje didelis dėmesys skiriamas ir šios teritorijos urbanistinei plėtrai. Siekiant išsaugoti esamus vaizdus į Šeškinės ozo šlaitus ir nuo šių šlaitų į miesto centrą, šioje teritorijoje rekonstruojamų arba naujai statomų pastatų aukštingumas negalės viršyti dviejų aukštų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.