Į Lietuvą atvyksta Azerbaidžano Prezidentas

Rytoj, rugsėjo 13 dieną, dviejų dienų oficialaus vizito atvyksta Azerbaidžano Respublikos Prezidentas Ilhamas Alijevas (Ilham Aliyev).

Vizito metu Lietuvos ir Azerbaidžano prezidentai aptars dvišalių santykių aktualijas ir perspektyvas, Baltijos ir Juodosios jūros regionų bendradarbiavimą, Azerbaidžano santykius su Europos Sąjunga, kaimyninėmis valstybėmis.

Prezidento rūmuose bus pasirašyti susitarimai tarp Lietuvos ir Azerbaidžano vyriausybių dėl bendradarbiavimo turizmo, kultūros, informacinių ir ryšių technologijų srityse, tarpžinybinė sutartis dėl informacijos mainų apmokestinimo. Taip pat šalių vadovai pasirašys Lietuvos Respublikos Prezidento ir Azerbaidžano Respublikos Prezidento bendrą deklaraciją.

Po Prezidento rūmuose rengiamos bendros abiejų prezidentų spaudos konferencijos valstybių vadovai dalyvaus Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forumo atidaryme ir sakys kalbas. Po to Azerbaidžano Prezidentas vyks į Antakalnio kapines ir dalyvaus iškilmingoje vainiko padėjimo ceremonijoje.

Vėliau įvyks Azerbaidžano Prezidento ir Lietuvos Seimo Pirmininko Viktoro Muntiano darbo pietūs. Vakare Azerbaidžano vadovo garbei Prezidento rūmuose bus surengta oficiali vakarienė.

Penktadienio rytą Azerbaidžano Prezidentas Ilhamas Alijevas lankysis Klaipėdos jūrų uoste, AB „Klaipėdos nafta”. Papietavę Lietuvos ir Azerbaidžano vadovai Palangoje dalyvaus trumpoje spaudos konferencijoje.

Po pietų Azerbaidžano Prezidentas išvyks į Baku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.