Prezidentas primiršo STT

Naujuoju Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi tikriausiai bus siūlomas dabartinis laikinasis šios su korupcija kovojančios įstaigos vadovas Žimantas Pacevičius, rašo dienraštis „Kauno diena”.
Žadėjęs STT direktoriaus kandidatūrą pateikti Seimui dar iki rudens sesijos pradžios, prezidentas Valdas Adamkus savo žodžio netesėjo, nes ši problema pastarosiomis savaitėmis Prezidentūros buvo tiesiog primiršta.

„Apie kandidato paieškas garsiai nekalbame. Manau, kad prieš Seimui susirenkant į rudens sesiją jau turėsime naujo STT vadovo kandidatūrą”, – per liepos 12 dieną vykusią spaudos konferenciją sakė prezidentas.

Tačiau ir prasidėjus rudens sesijai jokių oficialių pranešimų apie pasirinktą kandidatūrą kol kas nebuvo. Neoficialiuose pokalbiuose Prezidentūros atstovai užsiminė, kad dėl kitų darbų gausos ir parlamentarų atostogų šis klausimas buvo tiesiog pamirštas.

STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu. Tad V.Adamkus pirmiausia turi oficialiai pateikti kandidatūrą, sulaukti parlamentarų pritarimo ir tik tada galės skirti šios institucijos vadovą.

STT direktoriaus postas liko laisvas po to, kai birželį Povilas Malakauskas buvo paskirtas Valstybės saugumo departamento (VSD) generaliniu direktoriumi. Kol kas STT direktoriaus pareigas laikinai eina vadovo pirmasis pavaduotojas Ž.Pacevičius.

„Pirmadienį vykusiame susitikime su Seimo vadovybės ir frakcijų nariais prezidentas užsiminė, kad kandidatūra jau yra parinkta ir ją įstatymo numatyta tvarka dabar tikrina atitinkamos institucijos”, – dienraščiui sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Tačiau ji dar neatskleidė, kokia tai kandidatūra.

Seime jau neoficialiai kalbama, kad prezidentas teiks dabartinį laikinąjį STT vadovą Ž.Pacevičių. Tai „Kauno dienai” patvirtino konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

Pats Z.Pacevičius dar nepatvirtina gavęs prezidento siūlymą užimti STT direktoriaus pareigas.

„Pirmąsyk apie tai girdžiu. Iki šiol girdėjau tik gandus, kad galiu būti prezidento pasirinktas”, – dienraščiui sakė laikinasis tarnybos vadovas.

Vis dėlto, Ž.Pacevičius neatmeta galimybės tapti nuolatiniu STT vadovu, jeigu būtų oficialiai pasiūlytas Seimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.