Seimo atstovai mokysis iš vandens parko

Vienas būdų suvaldyti naujojoje Seimo salėje įrengtas sudėtingas technologijas – vizitas į Druskininkų vandens pramogų parką.
Trečiadienį Druskininkuose lankysis Seimo kanceliarijos valdininkų, santechnikų, elektrikų bei kompiuterinių technologijų specialistų grupė. Oficialios komandiruotės už Seimo biudžeto lėšas tikslas – susipažinti su pastatų valdymo sistema, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

„Mokomės, mokomės ir dar kartą mokomės”, – dienraščiui sakė Seimo Bendrųjų reikalų departamento vadovas Antanas Dimaitis.

Pasak valdininko, Seimas ir vandens pramogų parkas – pusbroliai. Mat Druskininkų vandens pramogų parke įrengta tokia pati pastatų valdymo sistema kaip ir naujojoje parlamento salėje. Be to, ją įrengė ta pati bendrovė.

Pastatų valdymo sistema – tai vienoje patalpoje esantys pultai, kuriais galima kontroliuoti oro kondicionavimo sistemas, liftus, apšvietimą ir kitą elektroninę įrangą.

Tiek Seimo nariams, tiek kanceliarijos valdininkams pirmosiomis dienomis sunkiai sekasi suvaldyti sudėtingas sistemas, kartais stringa net pačioje salėje įmontuota įranga. Būtent dėl visų nesklandumų šiomis dienomis vyksta intensyvūs kanceliarijos specialistų mokymai Seimo rūmuose ir Druskininkuose.

Druskininkų vandens pramogų parke sukaupta patirtis gali praversti ne tik naujojoje salėje.

Kanceliarija ir Seimo vadovybė jau kuris laikas sprendžia, ką daryti šalia Seimo rūmų esančiame kelių hektarų sklype. Parlamento valdininkai čia siūlo naują viešbutį.

Pagal anksčiau rengtus projektus, viešbutis turėtų ir restoraną, ir laisvalaikio centrą. Jame galėtų atsipūsti politikai bei valdininkai.

Bet Seimo kanceliarijos atstovai tvirtina, kad vizitas į Druskininkus reikalingas tik dėl geresnio jau parlamente įmontuotos sistemos valdymo. Jokie sprendimai dėl laisvalaikio centro statybos šalia Seimo esą nėra priimti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.