Pabaigtuvės be čempionų

Sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiede” Rytų Europos ir Baltijos šalių atvirų čempionatų baigiamųjų, penktųjų etapų varžybomis baigėsi motociklų žiedinių lenktynių sezonas.

Baltijos šalių čempionai paaiškės tik savaitės pabaigoje, kai atskirų šalių motociklų sporto federacijos susumuos rezultatus. O Latvijos ir Estijos čempionai jau pagerbti Kačerginėje. Jiems nuoširdžiai pavydėjo šeimininkai – greičiausi Lietuvos žiedininkai. Mat jau antrus metus Lietuvos motociklų sporto federacija nesugeba surengti savo čempionato. Tad geriausi šalies žiedininkai gali varžytis tik dėl Baltijos šalių nugalėtojų ar prizininkų titulų, tačiau ne dėl Lietuvos čempiono vardo.

Netikėtai paveržė

Baigiamųjų etapų lenktynes pradėjo 52 sportininkai iš trijų Baltijos šalių. Latvijai atstovavo 19 sportininkų, Lietuvai – 17, o Estijai – 16. Lenktynininkai varžėsi septyniose klasėse. „Superbike” (galingiausios motociklų) klasės dalyviai turėjo įveikti ilgiausią – 16 ratų arba 53,6 km – distanciją. Netikėtai iškart po starto lyderio poziciją paveržė lietuvis Julijus Čibirka, išvakarėse kvalifikacinėse varžybose užėmęs tik penktą vietą.

Greičiausias ratas

J.Čibirka ne tik užkopė ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio, bet ir pelnė specialųjį prizą už lenkynėse greičiausiai nuvažiuotą 10-ąjį ratą, įveiktą per 1 min. 13,668 sek. vidutiniu 161,260 km/h greičiu. Pretendentai į 2-5 vietas keitėsi kiekvieną ratą, tačiau kitas lietuvis Evaldas Mikutis su „Suzuki” motociklu aidint žiūrovų ovacijoms finišo liniją kirto antras. Jis tik keliais metrais aplenkė estą Kalevą Teesalu, ir ketvirtą-penktą vietas užėmusius latvius Andrejų Kuznecovą bei Andrejų Grinbergą.

Diktavo kaimynai

„Supersport 600” klasės finalinį važiavimą laimėjo latviai. Trečioji prizinė vieta atiteko lietuviui Valdui Kinčiui („Honda”), o penktoji – Aivarui Miliūnui su „Suzuki”. Mažiausioje, 125 ccm motociklų klasėje nugalėjo estas Idrekas Lehstaaras, vairavęs „Honda”. 250/400 ccm motociklų klasės lenktynes laimėjo latvis Talsas Melkis. „B1200” klasėje pergalę šventė latvis Dainis Linkis su „Kawasaki”. Tačiau „B600” klasėje nugalėjo lietuvis V.Kinčius.

Su priekabomis

Žiūrovų dėmesį prikaustė motociklininkų lenktynės su priekabomis („Sidecars” klasė). Kadaise ir Lietuvoje buvusios populiarios lenktynės išnyko. Dabar Baltijos šalyse jas rengia tik estai. Todėl jie ir užėmė visą nugalėtojų garbės pakylą.

Žengiantieji į didįjį sportą

Pernai susikūrusi alternatyvi Nacionalinė motociklų sporto federacija (NMSF) šiemet surengė pirmąjį čempionatą. Jame C (pradedančiųjų) klasėje varžėsi žengiantieji į didįjį sportą. C klasės čempionato paskutiniojo etapo varžybas su „Honda” laimėjo Nauris Pilkionis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.