JAV karinių pajėgų Irake mažinimas neįmanomas, jeigu smurto nemažėja, mano Petraeusas

JAV karinių pajėgų vadas Irake generolas Davidas Petraeusas (Deividas Petreusas) antradienį pareiškė, jog jis kitų metų kovą būsiąs „labai verčiamas” siūlyti, jog padidintas JAV karinis kontingentas liktų Irake dar ilgesnį laiką, jeigu nesiliaus liejęsis kraujas.
„Būsiu labai stipriai verčiamas rekomenduoti tai”, – taip atsakė generolas į senatoriaus Josepho Bideno (Džozefo Bideno) klausimą, ar JAV karinė strategija po kovo mėnesio bus tokia pat kaip dabar, jeigu padėtis Irake iš esmės nepagerės.

Savo parodymuose J.Bideno vadovaujamam Užsienio reikalų komitetui, D.Petraeusas sakė, jog priimant bet kokį sprendimą dėl karinių pajėgų dislokavimo po 2008-ųjų vasaros reikėtų palaukti „iki maždaug kitų metų kovo vidurio”.

Tai reikštų, kad JAV kariniai lyderiai vėl atvyktų į Kongresą kitų metų pavasarį, kad pateiktų pasiūlymus dėl būsimo karinių pajėgų išdėstymo.

Antrą dieną D.Petraeusas Kongrese atsakinėja į įstatymų leidėjų klausimus ir vis mėgina paneigti teiginius, jog prezidento Gerogeo W.Busho (Džordžo V.Bušo) karinio „antplūdžio” planas žlugo.

Irake dislokuotų JAV karių skaičius iki kitos vasaros palaipsniui gali būti sumažintas iki maždaug 130 tūkst. – tokio dydžio, koks buvo prieš šiųmetį pajėgų padidinimą, pirmadienį Kongrese sakė JAV pajėgų Irake vadas.

Tačiau D.Petraeusas perspėjo, jog „per anksti išvedus mūsų pajėgas, labai tikėtina, jog pasekmės būtų pribloškiančios”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.