Vilkikus guis iš gatvių

Klaipėdiečiai reikalauja drausti kiemuose bei gatvėse pernakt laikyti grėsmę keliančius ir vietą užimančius vilkikus bei autobusus.

Ir piktinosi, ir kaltino

Nors „Klaipėda” dar prieš mėnesį perspėjo, kad miesto gatvėse aukų naktimis tyko palikti vilkikai ir autobusai, per tą laiką nedaug kas padaryta, kad situacija pasikeistų.

Aptardami šio savaitgalio avariją, kai Statybininkų prospekte naktį dideliu greičiu važiavęs automobilis rėžėsi į stovintį vilkiką, klaipėdiečiai pasidalijo į dvi stovyklas.

Vieni piktinosi gatvių chuliganais, kurie nepaiso eismo taisyklių ir keldami pavojų sau bei aplinkiniams laksto miesto gatvėmis.

Kiti kaltino vilkiko vairuotoją, palikusį didelę mašiną netinkamoje vietoje.

Klaipėdiečiai nesupranta, kodėl Statybininkų prospektas tapo vilkikų stovėjimo gatve. Nuolat nakčiai autobusai bei kitos didelės mašinos paliekami ir Tilžės, Smiltelės gatvėse bei Šilutės plente.

Nors palikti pernakt automobilius galima ten, kur nėra draudžiamų kelio ženklų, klaipėdiečiai vis garsiau reikalauja uždrausti miesto gatvėse laikyti krovinines mašinas bei autobusus.

Užkemša kiemus

Dar labiau žmonės pyksta, kai tarnybiniai automobiliai laikomi kiemuose, kur netelpa nuosavos transporto priemonės.

Klaipėdietė Teresa Grikšienė piktinosi: „Nėra kur savo mašinos pastatyti, o kieme dar stovi dideli mikroautobusai, net krovininės mašinos. Dėl laisvų vietų kartais tenka net kovoti”.

T.Grikšienės nuomone, tarnybiniu automobiliu galima grįžti namo papietauti, kažką pamiršus, bet nelaikyti per naktį, tuo labiau savaitgalį, kai automobilį pastatyti dar sunkiau.

Savus teisino

Miestiečiai skundžia kiemuose tarnybinius automobilius laikančius VST bendrovės bei kitų įmonių darbuotojus.

„Tarnybiniais automobiliais ne darbo metu naudojasi penki VST Klaipėdos skyriaus darbuotojai. Šiais automobiliais važinėjama kiekvieną dieną, ilgesniam laikui jie niekada nepaliekami daugiabučių kiemuose. Tam bendrovė turi specialias stovėjimo aikšteles, – teigė ryšių su visuomene atstovė Renata Saulytė. – Tarnybinis automobilis dažnai tampa vienintele, o ne papildoma bendrovės darbuotojo šeimos transporto priemone. Tokią mašiną darbuotojas turi teisę laikyti kieme, kaip ir bet kuris kitas daugiabučio gyventojas.”

Bendrovės „Kelmeda” darbų vadovas Mindaugas Vencius tikino, kad tarnybiniai automobiliai laikomi garažuose. Kiemuose jie gali stovėti nebent tada, kai vairuotojai nespėja sugrįžti į bazę, bet tai, anot darbų vadovo, pasitaiko retai.

„Problema atsiranda tada, kai kieme laikomas ir asmeninis, ir tarnybinis transportas”, – teigė darbų vadovas, tačiau problemos sprendimo nepasiūlė.

Žadėjo dar tikrinti

Valstybinės kelių transporto inspekcijos Klaipėdos padalinio viršininkas Romas Valevičius pasakojo, kad po straipsnio „Klaipėdoje” inspektoriai surengė nakties reidą.

Klaipėdos gatvėse jie aptiko 31 tarnybinį automobilį. Keturi iš jų buvo autobusai.

„Kadangi iš vieno patikrinimo negalima daryti išvadų, ar automobiliai gatvėse pernakt laikomi nuolat, netrukus planuojame tokius patikrinimus pakartoti dar du kartus. Tada bus galima ne vietoje laikomų mašinų savininkus bausti”, – kalbėjo R.Valevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vilkikus guis iš gatvių"

  1. Gytis

    Nu ir idiotai tai kas ar geriau vilkikas ar pestysis isvis reiktu atimt is tu pacuku automobilius ir duot teises perlaikyt nes tik avarijas daro.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.