C.Gordonas: „Nesiskųstume patys uždirbę tokį baudinį”

Škotijoje ir toliau netyla kalbos dėl Lietuvos rinktinės saugo Sauliaus Mikoliūno uždirbto 11 metrų baudinio, kai lietuviui pavyko pergudrauti teisėją. Buvęs saugo komandos draugas Edinburgo „Hearts” klube Craigas Gordonas buvo linkęs nesureikšminti incidento ir teigė, jog panašiai pasielgus škotams nieks per daug nesiskustų.

Vasarą į „Sunderland” klubą perėjęs vartininkas buvo piktas ant S.Mikoliūno po Glazgo „Hampden Park” stadione vykusių rungtynių, tačiau vėliau nusiramino ir kalbėjo atlaidžiau.

„Manau, jog neteisinga sustoti prie to, ką jis padarė, ir nekalbėti apie pozityvius svarbios pergalės Škotijai aspektus. Jeigu rezultatas būtų lygus ir ką nors panašaus padarytų mūsų žaidėjai, iš mūsų pusės niekas nesiskųstų. Jeigu laimėtume 1-0 Paryžiuje pasitelkdami vaidybą tada atvirai kalbant niekas nesijaudintų. Patinka tai ar ne, vaidyba yra žaidimo dalis ir ją visiškai pažaboti būtų labai sunku”, – kalbėjo C.Gordonas.

„Galiu pripažinti, kad tuo momentu buvau naptenkintas ir pasakiau jam būtent tai, apie ką galvojau. Pasakiau, kad jis lengvai nugriuvo ir jis man tik nusišypsojo. Tai buvo tokia šypsena, kuri aiškiai parodė, ką jis padarė pasinaudodamas teisėjo nepatyrimu”, – sakė pagrindinis škotų vartininkas.

Paklaustas, ar būtų paspaudęs S.Mikoliūnui ranką po rungtynių, jei jų keliai būtų susitikę, C.Gordonas neabejodamas atsakė teigiamai: „Aišku taip. Mano manymu, nereikia jokiu atsiprašymo iš jo pusės. Jis darė tai, kas manė esant naudinga jo šaliai ir neturiu su juo jokių problemų. Tikiuosi, kad jis nesulauks neigiamos reakcijos kiekviename stadione žaisdamas už „Hearts”, nes tai ką jis padarė vis tiek nieko nenulėmė”

„Galbūt dėl to jam pasisekė, bet nesvarbu kas dabar atsitiks toliau, esu įsitikinęs, kad jam pavyks atsitiesti. Jis talentingas žaidėjas ir turi šviesią ateitį futbole. Manau, kad jis prieš mus žaidė labai gerai, jei neskaitysime tos apgavystės” , – teigė C.Gordonas.

Kitokios nuomonės buvo Škotijos rinktinės gynėjas Jay McEveley, kuris neslėpė pykčio dėl incidento: „Prieš rungtynes man sakė, kad Mikoliūnas žaidžia Škotijoje. Tikiuosi, kad jam grįžus į šios šalies čempionatą sirgaliai jį nušvilps. Tai juk buvo apgavystė, ar ne? Mes jo nelietėme tame epizode ir labai nemalonu gauti tokį 11 metrų baudinį. Bandžiau išmušti kamuolį, o jis prasimetė jį į priekį pro Fletcherį ir tiesiog griuvo.”

„Man jis nenustojo sakyti ‘Tai futbolas, tai futbolas’, o aš atsakiau – ‘Jei toliau taip darysi, kitą kartą turėdamas kamuolį gali rimtai gauti’. Jis atsakė, kad aš gaučiau raudoną kortelę, bet aš pasakiau, kad pasistengčiau tai padaryti laiku”, – neslėpė grasinimų apie atkirtį žaidėjas.

„Derby” klube rungtyniaujantis gynėjas taip pat kaltino ir kitus lietuvius bandymais apgauti teisėją: „Jie tai darė visoje aikštėje, ir žinojome, kad grius tik pajautę nedidelį prisilietimą. Teisėjas tuo patikėjo ir duodavo jiems baudos smūgius įvairiose vietose net kai jie to nenusipelnė. Tiesiog bandėme juos spausti, o jie iš esmės sukčiavo. Tai neteisinga, bet kartais atsitinka, ir reikia su tuo susitaikyti.”

Apie daugiausiai kalbų sukėlusį mačo incidentą nuomonę išreiškė ir Škotijos futbolo federacijos generalinis direktorius Gordonas Smithas, kuris šią vasarą pradėjęs darbą pasisakė už video įrašų naudojimą nubaudžiant dėl vaidybos.

„Mane nuvylė Mikoliūnas. Galima tai vertinti kaip pateisinamą dalyką, todėl kad jis žaidė už nacionalinę rinktinę, bet tai vistiek čia nepateisinama. Tai gadina mūsų žaidimą ir kuo dažniau mes į tai atkreipsime dėmesį, tuo geriau”, – interviu „The Times” sakė G.Smithas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.