E.Jankauskas: „Nežaidžiame galvodami apie pralaimėjimą”

Po 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynių su Škotija Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Jankauskas teigė, kad komandai parodžius charakterį jautė, jog gali pasiekti nors tašką, tačiau pripažino, jog nesėkmę nulėmė jų pačių klaidos.

„Ant atsarginių suolelio buvo jausmas, kad galime kažką pasiekti, bet deja padarėme lemiamų klaidų ir pralaimėjome. Škotai žaidė gerą futbolą ir mes buvome spaudžiami. Jie įmušė pirmajame kėlinyje ir atrodė, kad fortūna jų pusėje. Tačiau mums taip pat pavyko įmušti ir net galėjome įmušti dar antrą įvartį, bet nepasisekė”, – kalbėjo patyręs puolėjas.

„Vis dėlto nesustosime. Niekada nesiruošiame žaisti galvodami apie pralaimėjimą. Sugebėjome parodyti charakterio elementą ir toliau stengsimės atiduoti visas jėgas”, – tikino E.Jankauskas.

Komandos draugui pritarė ir saugas Deividas Česnauskis: „Galbūt nusipelnėme kiek daugiau, nes antrajame kėlinyje žaidėme geriau, bet tik maždaug po 25 minučių nuo rungtynių pradžios pradėjome žaisti futbolą. Pradžioje nesistengėme ilgiau palaikyti kamuolio, bet buvo sunku, nes škotai pradėjo mačą galingai ir aistringai.”

D.Česnauskis neatskleidė, kokios priežastys jam neleidžia rungtyniauti „Hearts” klube: „Jaučiuosi gerai, nors ir esu labai pavargęs. Buvo puiku žaisti vos antras rungtynes per devynis mėnesius. Džiaugiuosi, kad jau esu fiziškai pasiruošęs ir net jaučiau, kad viskas gerėjo rungtynių laikui bėgant. Tačiau nežinau, ar pamatysite mane žaidžiantį „Hearts” klube – tą turės nuspręsti komandos treneriai.”

Abu žaidėjai škotų žiniasklaidai taip pat pakomentavo incidentą rungtynių antrajame kėlinyje, kai lietuviams 11 metrų baudinį ne itin sportiškais veiksmais uždirbo S.Mikoliūnas.

E.Jankauskas prašė škotų sirgalių per daug nepykti ant S.Mikoliūno ir išreiškė viltį, jog Lietuvos rinktinės saugo neištiks tokia pati istorija kaip Cristiano Ronaldo, kuris dėl savo vaidmens praėjusiais metais Pasaulio čempionate iš aikštės pašalinant anglų puolėją Wayne’ą Rooney tapo labai nemėgstamas visoje Anglijoje, kurioje atstovauja „Man Utd” klubui.

„Tikiuosi, kad jam nieko rimto nebus. Jam pasisekė, kad Škotija laimėjo rungtynes, nes kitaip galėjo būti tikrai sunkūs laikai. Atsimenu, kas atsitiko su Ronaldo ir Rooney, bet toks jau futbolas. Kai esi aikštėje apie tokius dalykus negalvoji, galvoji tik apie tai, kaip padėti komandai. Nemanau, kad jis tai padarė specialiai. Kontakto nebuvo, bet tą sekundę to nesuvoki. Viliuosi, jog sirgaliai ant jo nepyks, nes nepaisant visko Škotija laimėjo ir gyvenimas tęsiasi”, – kalbėjo praėjusį sezoną „Hearts” rungtyniavęs futbolininkas.

D.Česnauskis gynė savo komandos draugą ir nebuvo linkęs situacijos vertinti vienareikšmiškai: „Ar tai buvo 11 metrų baudinys. Manau, kad 50 prieš 50. Priimdamas sprendimą teisėjas matė epizodą iš vieno taško, iš kurio škotų žaidėjas pastatė koją prieš Saulių. Galbūt tai buvo baudinys, galbūt ir ne. Nemanau, kad jis sukčiavo. Tai futbolas. Jei Škotija būtų gavusi 11 metrų baudinį už nieką, niekas apie tai nebūtų ko nors sakęs. Visa tai turbūt dar bus atsiminta keletą mėnesių, bet Škotija laimėjo. Jei būtume laimėję mes, galėjo būti ir kitaip.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.