„Hansabanko” grupės pensijų fondai pasipildė 85 mln. litų

Šiandien „Hansabanko” grupės pensijų fondai pasipildė 85 mln. litų, ir šiuo metu juose jau yra 595,4 mln. litų. Šie pinigai pervesti už 2007 metų II ketvirtį, įmokos į pensijų fondus tarifas – 5,5 proc.

” Sodros” pervedamo įmokos į pensijų fondus didėja – šiandien pinigų pervesta 5,3 proc. daugiau nei tai buvo padaryta birželio mėnesį. Taip yra tiek dėl didėjančio tarifo, tiek dėl gyventojų atlyginimų augimo. Šiuo metu „Hansabanko” pensijų fondų klientas yra vidutiniškai sukaupęs 1566 litus savo pensijai”, – sakė „Hansa investicijų valdymo” direktorius Aurimas Maždžierius.

Iš viso „Sodra” šiandien pervedė lėšas 380 tūkst. „Hansa pensija” klientų. Tai sudaro 43,2 proc. visos pensijų fondų rinkos Lietuvoje. Šiemet pensijų kaupimo sutartis „Hansabanke” pasirašė dar 39,7 tūkst. klientų.

Daugiausiai lėšų – 44 proc. viso valdomo pensijų turto – šiuo metu sukaupta „Hansabanko” pensijų fonde „Pensija 2”, 42 proc. – „Pensija 3”, 8 proc. – fonde „Pensija 1”, bei 6 proc. aktyviausio investavimo fonde „Pensija 4”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.