Osama ir Omaras yra gyvi ir sveiki, teigia afganų karo lauko vadas

„Al Qaeda” vadas Osama bin Ladenas ir Talibano lyderis mula Mohammadas Omaras (Mohamadas Omaras) yra gyvi ir sveiki, pranešė viena antivyriausybinė karinė grupuotė po to, kai Saudo Arabijos milijonierius pasirodė naujame vaizdo įraše.
„Nežinau, kur tiksliai jie yra, bet tikrai žinau, kad jie yra gyvi ir sveiki”, – sakė atsimetėlio karo lauko vado Gulbuddino Hekmatyaro (Gulbudino Hekmatjaro) atstovas spaudai Mohammadas Haroonas Zarghoonas (Mohamadas Harunas Zargunas).

„Mes nepalaikome ryšio, bet per savo kanalus žinome, kad tiek jis (Osama), tiek ponas Omaras yra gyvi”, – telefonu iš nežinomos vietos teigė M.H.Zarghoonas.

G.Hekmatyaras, buvęs Afganistano ministras pirmininkas, kovoja su JAV remiama prezidento Hamido Karzai (Hamido Karzajaus) vyriausybe, tačiau tai daro atskirai nuo Talibano.

M.H.Zarghoonas pažymėjo, kad abu lyderiai, už kurių galvas paskelbti daugiamilijoniniai atlygiai, slapstosi kalnuotuose regionuose palei Afganistano sieną su Pakistanu.

M.H.Zarghoonas teigė, kad radikali G.Hekmatyaro grupuotė „Hizb-i-Islami” su O.bin Ladenu tiesioginių kontaktų neturėjo nuo 2002 metų, kai jis padėjo labiausiai pasaulyje ieškomam asmeniui Tora Boros kalnuose pabėgti nuo JAV ir Afganistano pajėgų.

O.bin Ladenas naujame vaizdo įraše pasirodė penktadienį. Jame jis kalbėjo apie dabartinius įvykius, bet tiesiogiai nieko negrasino.

Vaizdo įrašas buvo sukurtas taip, kad jo pasirodymas sutaptų su šeštosiomis 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų metinėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.