Vašingtonas nuogąstauja, kad „al Qaeda” gali gauti branduolinį ginklą Pakistane

Baltieji rūmai rimtai nuogąstauja, kad „al Qaeda” gali gauti branduolinį ginklą Pakistane, pirmadienį praneša Didžiosios Britanijos televizijos kompanija „Sky News”.
Ji cituoja buvusio JAV nuolatinio atstovo prie Jungtinių Tautų Johno Boltono (Džono Boltono), kuris tebėra JAV prezidento patikėtinis, žodžius: „Manau, jog yra reali grėsmė, kad jeigu (Pakistano prezidentas) Musharrafas (Mušarafas) sužlugs arba bus nužudytas, į valdžią ateis radikali islamo vyriausybė. Ir tada iškils labai rimta grėsmė, kad Pakistano branduolinis potencialas bus naudojamas tarptautinių teroristų tikslais”.

Nors Pervezas Musharrafas atmeta tokį scenarijų, kita galima ministrė pirmininkė Benazir Bhutto (Benazir Bhuto) mano, kad būtent to ir siekia „al Qaeda”.

„Manau, kad būtent dėl to Pakistanas yra jiems („al Qaeda”) toks patrauklus.Galite įsivaizduoti, kokį ginklą gaus ekstremistai ir teroristai pasaulio bendrijai šantažuoti, jeigu jiems pavyks įgyti Pakistano branduolinį ginklą”, cituoja jos žodžius televizijos kompanija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.