Ruduo – derlingas metas dramų ir komedijų mėgėjams

Kartu su prasidėjusiu rugsėju kino teatrai ruošiasi gausiam rudens filmų sezonui, kai paprastai žiūrovų laukia daugiau rimtesnio žanro filmų, pristatytų įvairiuose festivaliuose. Žinoma, nuotykių juostų bei įprastų lengvesnio žanro darbų mėgėjai taip pat nebus pamiršti. Štai jau rugsėjo 14 d. startuoja komedija „O dabar skelbiu jus Čaku ir Lariu”, kurioje du draugai apsimes gėjais ir susituoks, norėdami nuo našlaičių prieglaudos apsaugoti Lario vaikus. Joje pasirodysiantis Adamo Sandlerio ir Kevino Jameso duetas, kurį paįvairino Jessica Biel, ne tik linksmins žiūrovus savo talentu, bet ir, pasak jų, paskatins kitaip pažvelgti į gėjus. Dar viena smagi komedija „Pasižadėjęs kitai” su lietuviams jau gerai žinomu Benu Stilleriu pasirodys lapkričio 16 dieną. Joje po savaitės pažinties susituokęs Edis išvyksta į medaus mėnesio kelionę, kur pamato, koks siaubingas jo žmonos charakteris, ir… sutinka savo svajonių moterį! Nepamirštami nuotykiai kelionėje laukia ir trijų brolius vaidinančių aktorių Adrieno Brody’o, Oweno Wilsono ir Jasono Schwartzmano komedijoje „Darjeeling limited”. Nusprendę iš naujo atgaivinti tarpusavio ryšius, jie leidžiasi į kelionę po Indiją, tačiau netikėtai dingus gidui, broliai vieni atsiduria dykumoje, kur ir prasideda tikrieji nuotykiai bei atradimai. „Darjeeling limited” premjera – lapkričio 30 d.

Šį rudenį kinuose netrūks ir fantastinių istorijų, kupinų nuotykių, kvapą gniaužiančių vaizdų ir herojų. Pirmoji – pagal bestselerį sukurtos „Žvaigždžių dulkės”, kurioje neigiamą heroję sutiko vaidinti po pertraukos į didžiuosius ekranus sugrįžusi išgražėjusi Michelle Pfeiffer. Dėl mylimos Viktorijos rankos kovojantis Tristanas turi atnešti jai krentančią žvaigždę, kurios, pasirodo, nori ne jis vienas… Įspūdingais vizualiaisiais ir specialiaisiais efektais bei dinamišku siužetu išsiskiriantis filmas kinuose startuoja nuo spalio 26 d. Lygiai tą pačią dieną kinuose įvyks juostos „Išrinktasis. Blogio imperijos iškilimas” premjera. Jame pasakojama apie Vilą, kuris per 11-ąjį gimtadienį sužino, jog priklauso nemirtingų ir išmintingų būtybių rasei, ir stoja į žūtbutinę kovą prieš blogį. Ši istorija, pagražinta puikiais herojų kostiumais, efektais ir nesibaigiančiais nuotykiais, neabejotinai patiks jaunesnei auditorijai ir visiems fantastikos mėgėjams.

Ypač daug įsimintinų momentų ir tikro mėgavimosi kinu šį rudens patirs dramų ir rimtų filmų mylėtojai. Jau rugsėjo 21 d. jų laukia šiemet Kanų kino festivalyje pristatyta „Nenugalėtoji širdis”, atkurianti tragišką teroristų įkaitu tapusio ir nužudyto žurnalisto Danielio Pearlo gyvenimo istoriją. Jo žmona Mariane apie šiuos sunkius išgyvenimus parašė knygą, kuri ir įkvėpė sukurti filmą. Mariane Pearl vaidina Angelina Jolie, o jos gyvenimo draugas Bradas Pittas tapo juostos prodiuseriu.

Lapkričio 2 dieną į kino ekranus sugrįžta „Svetimo”, „Gladiatoriaus”, „Juodojo vanago žūties”, „Dangaus karalystės” režisierius Ridley’us Scottas. Jo naujame darbe „Amerikos gangsteris” vaidina stiprus Danzelio Washingtono ir Russello Crowe’o duetas. Tai drama apie narkotikų verslą perėmusį, naujais metodais veikiantį juodaodį mafiozą Franką, su kuriuo katės ir pelės žaidimą pradeda žaisti patyręs detektyvas Ričis Robertsas. Artėjant pavojingai atomazgai, abu vyrai supranta, kad išlikti galės tik vienas…

Ne mažiau įtaigi vaidyba ir įtemptas siužetas laukia dramos „Ramūs tarp vilkų” žiūrovų. Tomas Cruise’as, Meryl Streep ir Robertas Redfordas vaidina trijose persipynusiose istorijose apie du į Afganistaną išvykusius kariauti draugus, profesorių, bandantį, susidraugauti su nelaimingu studentu, ir ambicingą senatorių, atiduodantį slaptos medžiagos paketą patyrusiai žurnalistei. Ši drama, atskleidžianti, kaip skirtingi dalykai vienas kitam gali daryti milžinišką įtaką, pradedama rodyti nuo lapkričio 9 d.

Į teroristų sūkurį Saudo Arabijoje neria ir „Oskaro” laureatas Jamie’is Foxxas filme „Karalystė”. Jo vadovaujama grupė diplomatijos, kyšių, pažadų pagalba siekia išsiaiškinti, kas susprogdino bombą šalies sostinėje, ir galų gale supranta, jog neįmanoma kovoti su priešu, nebijančiu mirties. Lapkričio 23 d. startuojančioje „Karalystėje”, kurioje netrūksta aštrių emocijų ir veiksmo, taip pat vaidina Jennifer Garner ir Chrisas Cooperis.

Na, o visą vasarą lietuviškai dubliuotais filmais lepintų animacijos gerbėjų lapkričio 30 d. laukia smagi „Užkerėtosios” premjera. Suderinę animaciją ir tikrų aktorių vaidybą, filmo kūrėjai klasikinę pasaką sujungė su šių dienų Niujorko istorija. Raganos užkerėta princesė Gizelė iš savo pasakiško pasaulio į purviną Manheteną ir ieško bet kokių būdų, kaip sugrįžti atgal. Sutikusi jai padėti pasiryžusį advokatą, Gizelė pradeda įsimylėti nepažįstamąjį, nors pasakų šalyje jos laukia nuostabus princas. Šiame visai šeimai skirtame filme vaidina Susan Sarandon („Telma ir Luiza”, „Alfis”) ir Amy Adams („Pagauk, jei gali”, „Bafi, vampyrų žudikė”).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.