Frankfurto automobilių parodoje „Renault” pristatys naujos kartos „Laguna” ir „Kangoo” bei sportišką „Clio” universalą

Rugsėjo 13 d. prasidedančioje 62-oje Frankurto automobilių parodoje „Renault” pristatys naująją „Laguna”, antros kartos „Kangoo” bei kompaktišką „Clio Sport Tourer” universalą. Lankytojai „Renault” stende taip pat galės išvysti koncepcinius „Laguna Coupe Concept”, „Koleos Concept” ir „Kangoo Compact Concept” modelius.

Frankurto automobilių paroda taps pirmuoju trečios kartos „Laguna” modelio pristatymu visuomenei. Iki šiol šis modelis buvo demonstruojamas ir bandomas tik specialistų. Ilgesnė ir erdvesnė už pirmatkus naujoji „Laguna” yra lengvesnė, galingesnė ir ekonomiškesnė. Aukšta kokybe ir patogiu važiavimu išsiskirianti „Laguna” pasirodys prekyboje jau šių metų spalio 12 d.

Stendo lankytojai galės išvysti ne tik „Lagunos” sedano ir universalo versijas, bet ir koncepcinį kupė modelį. Šiame keturiais ratais varomame automobilyje įmontuotas visiškai naujas „Renault” ir „Nissan” sukurtas V6 dyzelinis variklis, suteikiantis reikiamos galios ir vairavimo malonumo.

Frankurto parodoje įvyks pasaulinė „Clio Sport Tourer” universalo premjera. Universalui būdinga gera „Clio III” laikysena kelyje, erdvumas, važiavimo patogumas ir saugumas. Nežiūrint šių privalumų, „Clio Sport Tourer” yra vienas kompaktiškiausių automobilių savoje klasėje. Automobilio kėbulas gražiai suderina elegantiškas linijas su stačiai „nukirstu” galiniu stiklu ir praktišką erdvumą su 439 kub. dm. erdve daiktams. Šis modelis skirtas atkreipti naujų pirkėjų dėmesį ir sustiprinti „Renault” pozicijas kompaktiškų (B) automobilių segmente. „Clio Sport Tourer” bus gaminas Turkijoje ir pasirodys prekyboje 2008 m. pradžioje.

Frankfurte pirmą kartą bus pristatytas naujos kartos universalus laisvalaikio automobilis „Renault Kangoo”. Nuo gamybos pradžios 1997 m. buvo pagaminta daugiau nei 2,2 mln. vienetų šio erdvaus ir visapusiško modelio. Naujoji „Kangoo” versija dar labiau pritaikyta šeimų poreikiams. 4,213 m. ilgio automobilis (180 mm ilgesnis už pirmąją versiją) pasižymi trumpu, stačiu priekiu, kuris sąlygoja erdvesnį saloną keleiviams. Automobilio salonas, kuriam panaudotos aukštesnės kokybės medžiagos, yra ergonomiškesnis.

Vienas svarbiausių „Kangoo” privalumų yra praktiškumas. 60:40 santykiu susilankstančios galinės sėdynės gali būti greitai sulenktos į priekį ir sudaryti vientisą lygų pagrindą daiktams sukrauti. Kai kuriose „Kangoo” versijose taip galės būti sulankstoma ir pirmos eilės keleivio sėdynė, o daiktams skirtas automobilio erdvė padidėja nuo 660 iki 2866 litrų. Be to, automobilyje bus galima vežti iki 2,5 metro ilgio daiktus. „Kangoo” bus siūlomas su 2 benzininiais ir 3 skirtingų galių 1,5 litro dyzeliniais varikliais.

Parodoje bus pristatoma speciali jaunimui skirta koncepcinė „Kangoo” versija, pavadinta „Kangoo Express”. Šis modelis yra užuomina apie platesnę „Kangoo” automobilių gamą ir skirtas aktyviam miesto jaunimui, kuris domisi sportu ir ieško kompaktiško šį gyvenimo būdą atitinkančio automobilio. Ekspresyvios automobilio linijos yra paryškintos specialiu dviejų spalvų deriniu.

Naujienomis besidomintiems parodos lankytojams bus demonstruojamas koncepcinis „Koleos Concept” visureigis. Jis taps pagrindu 2008 m. pasirodysiančiam mažos klasės „Renault” visureigiui (angl. crossover). „Koleos” dizaine dominuoja tvirtumas, sportiškumas ir elegancija. Maksimaliam komfortui tiek kelyje, tiek bekelėje užtikrinti yra skirti kartu su „Nissan” sukurti nauja keturių varančiųjų ratų važiuoklė ir 2 litrų dCi dyzelinis variklis.

Frankfurto automobilių parodoje „Renault” taip pat pristatys naują visų keturių ratų važiuoklę, variklių naujienas bei inovacijas saugumo ir ekologijos srityse. Tarp laukiamų naujienų yra koncepcinis V6 dCi dyzelinis variklis, sukurtas bendradarbiaujant su „Nissan”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.