Lietus „dragų karų” nenutraukė

Į Klaipėdą grįžo oficialios „dragų” – automobilių jėgos traukos – varžybos.

Pirmą kartą po septynerių metų pertraukos uostamiestyje surengtos legalios „dragų” varžybos „Klaipėda Drag Wars” suteikė progą papildyti savo kraują adrenalinu maždaug šimtui dalyvių.

Būtent tiek mašinų varžėsi trijose kategorijose – atmosferinių variklių iki 3 litrų ir visų turbodyzelinių variklių klasėje (A), 3 l viršijančių atmosferinių variklių ir turbininių motorų iki 2 l klasėje (B) bei galingiausių variklių, vadinamųjų sportininkų, klasėje (C).

Daugumą prizinių vietų laimėjo daugiau legalių varžybų patirties turintys kauniečiai ir vilniečiai. Klaipėdiečiai užėmė dvi prizines vietas – trečiąją C klasėje ir pirmąją B klasėje.

Tiesa, dėl pasipylusio lietaus nebuvo pasiekta rekordų, tačiau dėl jo varžybos nebuvo nutrauktos. Lietus išbaidė keletą žiūrovų, nors dauguma jo baigties išlaukė sulindę į savo mašinas.

Be to, žiūrovams, kurių, organizatorių teigimu, susirinko apie pustrečio tūkstančio, daug įspūdžių suteikė ir padangų „svilinimo”, ir „Kuusakoski” automobilių ardymo varžybos – pastarosiose vienas augalotas vyrukas sėdynes iš ardymui duotos mašinos rovė plikomis rankomis.

Pasak organizatorių, nuo šiol legalūs „dragai” Klaipėdoje vyks dažniau – kitų renginių laukiama pavasarį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.