Lietuvos rinktinės rungtynių su Škotija reitingai

Aštuntoje Lietuvos rinktinės žaidėjų reitingavimo rubrikos dalyje EuroFootball.lt pabando įvertinti rinktinės žaidimą mače prieš Škotiją balais nuo 1 iki 10.

Lietuvos rinktinė – 6.5 (Patirtas dar vienas pralaimėjimas, tačiau varžovai lemiamus įvarčius pelnė tik mačo pabaigoje, o nepaisant praleisto įvarčio lietuviams buvo pavykę atsitiesti ir rezultatą išlyginti. Žaidimas buvo ne pats prasčiausias iš atrankos varžybų, bet pritrūko tikslesnio žaidimo gynyboje ir meistriškumo puolime)

Startinė sudėtis

Žydrūnas Karčemarskas – 7.5 (Kelis kartus puikiais šuoliais gelbėjo komandą nuo įvarčių, gana užtikrintai sugebėdavo ir išeiti iš vartų. Galbūt šiek tiek dvejojo škotams mušant pirmus du įvarčius, tačiau vargu ar galėjo daug padėti.)

Arūnas Klimavičius – 5.5 (Eilinį kartą žaidė ne savo pozicijoje ir nors gynyboje daug neklydo, paleido trečią įvartį pelniusį Jamesą McFaddeną, taip pat neretai klydo perduodamas kamuolį.)

Andrius Skerla – 5.5 (Nesugebėjo sustabdyti pirmąjį įvartį įmušusio Kriso Boydo, suteikė pastarajam ir dar vieną progą.)

Tomas Žvirgždauskas – 5.5 (Gynėsi neblogai, tačiau per dažnokai prasiženginėjo, uždirbo nereikalingą baudos smūgį, po kurio įvartį sukūrė Darrenas Fletcheris, padarė vieną kitą klaidą ir perduodamas kamuolį.)

Marius Stankevičius – 7 (Savo krašte tvarkėsi gana sėkmingai, dažnai ėmėsi iniciatyvos pradedant atakas ir tolimais perdavimais, naudingi buvo škotus gluminę įspūdingi tolimi išmetimai iš užribio. Trūko tik aktyvesnių veiksmų atakuojant. Pakeistas antrojo kėlinio pradžioje po traumos nesėkmingai nusileidus ant žemės.)

Igoris Morinas – 5.5 (Rungtynių pradžioje buvo aktyvus, bet neretai turėjo prisimti gynybinių funkcijų ir vėliau ėmė vis dažniau klysti. Nesukėlė rimtesnės grėsmės škotų gynybai. Pakeistas po pirmo kėlinio.)

Deividas Šemberas – 6.5 (Pirmoje rungtynių pusėje kiek stigo jo užtikrinto žaidimo aikštės viduryje, pora kartų ir klydo, tačiau po pertraukos žaidė daug sėkmingiau. Neblogai atliko standartines padėtis.)

Mindaugas Kalonas – 6.5 (Buvo aktyvus visų rungtynių metu ir dalyvavo daugelyje pavojingiausių lietuvių atakų. Kartą šiek tiek pritrūko tikslumo smūgiu iš toli, du kartus sutrukdė gynėjai, pačioje mačo pabaigoje pataikė tiesiai į vartininką. Sėkmingai atliko standartines padėtis. Tiesa, jo žaidime kiek trūko pastovumo.)

Deividas Česnauskis– 5.5 (Pirmąjį pusvalandį buvo visiškai nematomas ir netiksliu žaidimu nekėlė grėsmės varžovų gynybai. Po pertraukos žaidė geriau, bet dėl M.Stankevičiaus traumas buvo priverstas atsitraukti arčiau gynybos ir nelabai turėjo progų ką nors pademonstruoti.)

Andrius Velička – 6 (Kartą privertė škotus suklysti ir buvo pargriautas baudos aikštelėje, bet daugiau pastebimos naudos komandai neatnešė.)

Tomas Danilevičius – 6.5 (Komandos kapitonas dirbo visose aikštės vietose ir buvo vienas žaidėjų, padėjusių sujungti saugų liniją su puolimo grandimi per geriausias lietuvių žaidimo minutes, savo reidu krašte sukūrė gerą šansą M.Kalonui. Taip pat realizavo 11 metrų baudinį. Jo pasirodymą tik kiek aptemdė tik antrasis įvartis, kai prie tolimojo virpsto „paleido” S.McManusą.)

Atsarginiai

(46′) Saulius Mikoliūnas – 7 (Isijungęs į žaidimą antrajame kėlinyje buvo didelis galvos skausmas škotų gynėjams ir ne kartą „maudė” varžovus kraštuose. Tiesa, labiau turbūt bus įsimenamas dėl epizodo, kai pergudravęs teisėją uždirbo 11 metrų baudinį.)

(46′) Audrius Kšanavičius – 6 (Pasirodęs po pertraukos pagyvino žaidimą, tačiau individualiai nebuvo itin pastebimas. Po ilgos pertraukos grįžęs į rinktinę ne visada rado bendrą kalbą su komandos draugais.)

(56′) Edgaras Jankauskas- 6 (Kaip ir T.Danilevičius padėjo kurti atakas tiksliais perdavimais į kraštus, kas leido atakuoti tokiems žaidėjams kaip S.Mikoliūnas. Tačiau kažko reikšmingesnio nenuveikė.)

Vyr. treneris

Algimantas Liubinskas – 6 (Nelabai pasiteisino sprendimas į startinę sudėtį leisti I.Moriną ir D.Česnauskį, bet sugebėjo pakeisti rungtynių eigą keitimais per pertrauką. Ėmėsi ryžtingų veiksmų ir priverstinai keisdamas gynėją M.Stankevičių, kai išleido į aikštę puolėją E.Jankauską. Keitimai padėjo išlyginti rezultatą ir suteikė šansą pakovoti dėl taškų, nors veiksmų laisvė buvo apribota dėl puolėjų stygiaus.)

Tai buvo subjektyvus EuroFootball.lt įvertinimas. Norėtume sužinoti ir Jūsų nuomonę.

Siūlome žaidėjus reitinguoti pagal tokią skalę:

10: Fantastiškai – Absoliučiai nepakartojamas, idealus pasirodymas.
9: Puikiai – Aukščiausios klasės žaidimas, vertas rungtynių geriausiojo titulo.
8: Labai gerai – Žaidė įspūdingai ir patikimai.
7: Gerai – Rungtyniavo gerai ir beveik neklydo.
6: Vidutiniškai – Pradinis balas. Neklydo, bet ir neatliko nieko ypatingo.
5: Prastai – Darė klaidų ir žaidė nelabai sėkmingai.
4 ir mažiau: Blogai – Darė daug klaidų ir nusipelno kritikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.