Nepavyko pakišti škotams kojos

2008 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybų B grupės rungtynėse šeštadienį Lietuvos rinktinė Glazge 1:3 (0:1) pralaimėjo Škotijos futbolininkams.

Nesėkminga pabaiga

31-ąją min. Škotijos rinktinę į priekį išvedė Krisas Boidas. Jis po baudos smūgio galva pasiuntė kamuolį į Žydrūno Karčemarsko ginamus vartus.

61-ąją min. rezultatą išlygino mūsų šalies komandos kapitonas Tomas Danilevičius. Jis realizavo 11 m baudinį, kurį uždirbo Saulius Mikoliūnas.

72-ąją min. galėjo pasižymėti Mindaugas Kalonas, tačiau jo smūgį po T. Danilevičiaus perdavimo blokavo varžovų gynėjas.

77-ąją min. gynėjas Stivenas Makmanusas pranoko lietuvių gynėjus ir išvedė Škotijos ekipą į priekį 2:1, o trečiąjį įvartį aikštės šeimininkams 83-iąją min. tolimu smūgiu pelnė Džeimsas Makfeidenas, kuris rungtyniavo nuo 69-osios min.

Prieš metus lietuviai namuose škotams pralaimėjo 1:2.

Kitas šių varžybų rungtynes mūsų šalies rinktinė žais trečiadienį Kaune su Farerų salų futbolininkais.

Pramiegojo varžovus

Po pralaimėtų 2008 m. Europos čempionato atrankos rungtynių Škotijos futbolininkams (1:3) Lietuvos rinktinės vyr. treneris Algimantas Liubinskas neslėpė, kad treneriams nepavyko parinkti optimalios komandos sudėties. Taip pat Lietuvos ekipos strategas negailėjo kritikos savo žaidėjams, kurie, jo teigimu, pramiegojo du įvarčius.

„Šiek tiek nepataikiau su sudėtimi. Galbūt reikėjo paleisti „lengvąją artileriją”. Iš kitos pusės – du įvarčius patys atsivežėme į savo vartus. Aišku, škotų meistriškumas aukštesnis, tačiau ir mes turėjome kelias progas”, – sakė A.Liubinskas.

„Į žaidimą gerai įsijungė tiek Audrius Kšanavičius, tiek Saulius Mikoliūnas, po traumos atsigauna Edgaras Jankauskas, tačiau kai kuriais žaidėjais nusivyliau. Du įvarčius žaidėjai pramiegojo. Man patiko škotų koncentracija, todėl jie mus nubaudė, kai mes miegojome, – sakė A.Liubinskas.

Kalbėdamas apie epizodą, kai baudos aikštelėje buvo pargriautas S.Mikoliūnas ir teisėjas skyrė 11 m baudinį, A.Liubinskas buvo įsitikinęs, kad teisėjas pasielgė teisingai. „Esu tuo įsitikinęs 100 procentų”, – sakė A.Liubinskas.

Lygiosiomis

Lietuvių – B – grupėje savo padėtį gerokai susikomplikavo Ukraina, kuri išvykoje nesugebėjo įveikti Gruzijos. 9-ąją minutę Olego Blochino vadovaujamą komandą į priekį išvedė puolėjas Olegas Šelajevas, bet priešpaskutinę minutę rezultatą išlygino Davidas Siradzė.

Kitose rungtynėse pasaulio čempionai Italijos futbolininkai namie su prancūzais sužaidė be įvarčių.

Po lygiųjų prancūzai toliau pirmauja grupėje – 19 taškų po 8 rungtynių. Į antrą vietą aplenkę Italiją (17 tšk.) pakilo škotai (18 tšk.). Ukrainiečiai turi 13 taškų po 7 rungtynių, lietuviai (7 rungtynės) ir gruzinai (9) – po 7 taškus.

A grupėje

Serbijos rinktinės futbolininkai namuose nesugebėjo įveikti Suomijos ekipos. Rungtynės pasibaigė be įvarčių 0:0.

Kitose rungtynėse tarp Portugalijos ir Lenkijos užfiksuotos kovingos lygiosios 2:2.

C grupėje

Vengrija 1:0 įveikė Bosnijos ir Hercegovinos vienuolikę. Pergalingą įvartį 39-ąją minutę iš 11 metrų žymos įmušė Zoltanas Gera.

Pergalę minimaliu rezultatu 1:0 taip pat iškovojo Norvegijos rinktinė. Ji išvykoje palaužė Moldovą. Trečiose šios grupės rungtynėse Maltoje buvo užfiksuota sensacija, kai vietos futbolininkai rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 baigė mačą su Turkija. Turkai prarado du svarbius taškus ir grupėje lieka treti.

D grupėje

Čekija neturėjo vargo su San Marinu – 3:0. Pergalė leido čekams pakilti į antrąją vietą grupėje, nes Slovakija namuose sugebėjo išplėšti lygiąsias rungtynėse su Airija. Per pridėtinį laiką – 91-ą min. – lygiąsias slovakams išplėšė Marekas Čechas.

Labai užtikrintai ir toliau žaidžia Vokietijos rinktinė, kuri svečiuose 2:0 nugalėjo Velsą. Abu įvarčius pelnė Miuncheno „Bayern” puolėjas Miroslavas Klozė.

E grupėje

Rusija tik mačo pabaigoje iškovojo įtikinamą pergalę prieš Makedoniją 3:0.

Labai svarbią pergalę tokiu pat rezultatu iškovojo anglai. Jie įveikė Izraelį.

Nesunkią pergalę iškovojo ir Kroatijos ekipa, kuri 2:0 nugalėjo Estiją.

F grupėje

Mūsų kaimynai latviai gana netikėtai šventė pergalę 1:0 rungtynėse su Šiaurės Airija.

Intriguojančioje Skandinavijos komandų dvikovoje mačas tarp Švedijos ir Danijos rinktinių baigėsi rezultatu 0:0.

O Ispanija, po K.Alonsos pašalinimo beveik visą mačą žaidusi su dešimšia žaidėjų prieš Islandiją, tik pačioje rungtynių pabaigoje sugebėjo išplėšti lygiąsias 1:1. 86-ąją min. rezultatą išlygino Andresas Iniesta.

G grupėje

Olandija namuose 2:0 įveikė iki tol pralaimėjimų nepatyrusią Bulgarijos komandą.

Baltarusija savo aikštėje rezultatu 1:3 turėjo pripažinti grupės lyderės Rumunijos pranašumą.

Tik dėl ketvirtosios vietos jau kovojanti Slovėnija išvykoje 3:0 sutriuškino Liuksemburgą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.