J.Lakovičius: Lietuva – viena iš favoričių

29 metų 176 cm ūgio Slovėnijos rinktinės įžaidėjas Jaka Lakovičius šiame Europos čempionate nepasižymi įspūdingu rezultatyvumu, tačiau jo komanda, taip pat kaip ir Lietuva, dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Šiame Europos čempionate po keturių rungtynių J.Lakovičius vidutiniškai per 33 minutes pelno po 8 taškus, atkovoja po 4,5 ir perima po 1,3 kamuolio bei atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo. Beje, slovėnas dar padaro po 4,3 klaidos.

Atvykęs į Madridą krepšininkas sutiko pasikalbėti su Krepsinis.net žurnalistu, kuriam išsakė savo mintis apie naująją grupę ir ateinančias kovas.

– Ką manote apie naująją grupę?

– Manau, kad tai labai gera ir pajėgi grupė. Europos čempionate labai retai būna lengvų rungtynių, o kad tokių galėtų būti antrame varžybų net nesitikime.

– F grupėje teks kovoti su Lietuvos rinktine. Ką manote apie šią rinktinę?

– Prisimenu, kad su lietuviais teko žaisti Akropolio turnyre. Tai labai pajėgi ir galinga komanda. Mano manymu, lietuviai yra stiprūs tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Lietuvos rinktinė yra viena iš favoričių kovoje dėl medalių.

– Ar jau matėte, Lietuvos rinktinės žaidimą Europos čempionate?

– Taip, mačiau vienas rungtynes. Matėme, kad lietuviai labai greiti ir itin gerai puola krepšį. Lietuvos įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius puikiai kontroliuoja savo komandą. Jie rungtyniauja labai gerai.

– Š.Jasikevičius bus jūsų oponentas. Ar ruošiatės tam?

– Kol kas dar ne, nes pirmąsias antrojo etapo rungtynes žaidėme su Turkijos rinktine, o su lietuviais žaisime tik paskutinį susitikimą. Dar turėsime nemažai laiko pamąstyti apie juos. Šiuo metu visas dėmesys nukreiptas artimiausioms rungtynėms.

– Ką manote apie prasčiau pirmajame etape pasirodžiusias ekipas. Ar jos jau nebe konkurentės?

– Jokiu būdu ne. Jos vis dar kovoja dėl medalių ir, kaip parodė pirmoji antrojo etapo diena, gali pateikti siurprizų. Nemanau, kad pirmajame varžybų etape būtina demonstruoti aukščiausio lygio krepšinį. Svarbiausios rungtynes prasideda tik dabar.

Nė kiek nesijaudinu dėl nesėkmingo Graikijos rinktinės starto. Esu įsitikinęs, jog tai viena geriausių Europos čempionato komandų. Jie vis dar yra Europos čempionai ir visi žaidėjai gerbia graikų rinktinę. Be abejo, kiekvienos rungtynės tampa vis sunkesnėmis, todėl tą patį jaučia ir Graikijos komandai.

– Ar tikėjotės po laimėti visas tris rungtynes pirmajame etape?

– Atvykome į Europos čempionatą nesitikėdami laimėti visas 3 rungtynes, tačiau planuodami atiduoti visas jėgas kiekviename mače.

Pirmose rungtynėse su italais beveik visą laiką pirmavome ir tik susitikimo pabaigoje šiek tiek atsipalaidavome ir laimėjome tik pataikę paskutinį metimą. Tokia pati situacija buvo ir dvikovoje su prancūzais.

Mano manymu, tokios pergalės labai gerai veikia komandą. Parodėme charakterį, susikaupėme ir išplėšėme pergalę. Tai suteikė mums daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

– Kokie tolimesni planai Europos čempionate?

– Kol kas reikia palaukti ir pirmiausiai sužaisti visas trejas F grupės rungtynes. Kol kas sunku kažką pasakyti ar atspėti. Abiejuose grupėse žaidžia labai pajėgios rinktinės. Esu tikras, kad čempionato ketvirtfinaliai bus ypatingai sudėtingi, o kaip jie pasibaigs – neįmanoma nuspėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.