Popiežius priekaištauja europiečiams dėl nenoro auginti daugiau vaikų

Popiežius Benediktas XVI, šeštadienį sakydamas pamokslą Mariacelyje, 850 metų senumo piligrimų lankomoje vietovėje, priekaištavo Europos gyventojams už tai, kad jie tapo savanaudiški ir nebenori turėti vaikų.
„Europa turi per mažai vaikų. Mes visko norime tik sau ir per mažai tikime ateitimi”, – popiežius sakė tikinčiųjų miniai per mišias, kurias pliaupiant lietui laikė po atviru dangumi.

Tačiau popiežius Benediktas suteikė vilties sakydamas: „Žemė nebeturės ateities tik tada, kai užges žmogaus širdies jėga ir tos širdies nušviestas protas… Kur yra Dievas, ten yra ateitis”.

Penktadienį tik atvykęs į Austriją popiežius pasmerkė abortus, sakydamas, kad jie yra „visiška priešingybė” žmogaus teisėms.

Popiežius šeštadienį per pamokslą taip pat kalbėjo, kad mokslas turi būti naudojamas geriems tikslams, o ne griovimui. Jeigu žmogus „neskiria gėrio nuo blogio… tada didžiausi ir nuostabiausi mokslo laimėjimai tampa dviprasmiški”, sakė jis.

„Jie gali atverti dideles galimybes gėriui, žmonijos naudai, tačiau taip pat, kaip kartais aiškiai matome, jie gali ir sukelti siaubingą grėsmę, sunaikinti žmogų ir visą pasaulį”, – kalbėjo popiežius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.