Į metinį suvažiavimą Vilniuje rinksis Lietuvos ambasadoriai

Vilniuje pirmadienį prasidės dvi dienas truksiantis kasmetinis Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų susitikimas.
Šį susitikimą pradės Užsienio reikalų ministerijos rengiama konferencija „Lietuvos konkurencingumas”, kurioje pranešimus apie konkurencingos valstybės 21-ajame amžiuje sampratą, Lisabonos strategijos įgyvendinimą Lietuvoje, darbo rinkos ir socialinio fondo poveikį Lietuvos konkurencingumui skaitys Suomijos, Belgijos, Europos Komisijos ekspertai.

Diskusijose apie esamus ir potencialius Lietuvos pranašumus, valstybės ir visuomenės modernizavimo kryptis taip pat dalyvaus Lietuvos politikai, ekonomikos ekspertai, verslo ir akademinės bendruomenės, žiniasklaidos atstovai, pranešė URM.

Pirmadienį Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovus priims prezidentas Valdas Adamkus, antradienį – Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, Seimo Užsienio reikalų ir Europos reikalų komitetų nariai. Ambasadoriai taip pat susitiks su premjeru Gediminu Kirkilu, Vyriausybės nariais.

Diplomatinių atstovybių vadovai susitikimuose aptars prioritetinius užsienio politikos, energetinio saugumo klausimus, Lietuvos ekonominio stabilumo užtikrinimo priemones.

Aktualius išeivijos klausimus susitikimo dalyviai aptars su Tautinių mažumų ir išeivijos departamento atstovais, su Kultūros ministerijos, viešųjų įstaigų „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” ir „Europos namai” atstovais svarstys Lietuvos įvaizdžio gerinimo užsienyje strategiją.

Diplomatinių atstovybių vadovai taip pat svarstys strateginius Lietuvos diplomatinių atstovybių veiklos planus, aptars 2008-2013 metų Lietuvos užsienio politikos strategines gaires, vystomąjį bendradarbiavimą ir kitus aktualius klausimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.