Glazge – principinis futbolo mūšis

Lietuvos futbolo rinktinė šiandien Glazge su škotais kausis dėl taškų 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyro B grupėje. Iki šiol per dvejas Škotijoje žaistas varžybas patirti pralaimėjimai.

Šiandienos varžybos nacionaliniame „Hampden Park” stadione, talpinančiame 52 tūkstančius žiūrovų, prasidės 17 valandą Lietuvos laiku. Skelbiama, kad visi bilietai jau išpirkti. Mačui vadovaus 31 metų arbitras iš Slovėnijos Damiras Skomina.

Tai bus antrasis Lietuvos ir Škotijos futbolininkų tarpusavio mačas Euro-2008 atrankos cikle. Pernai rugsėjį Kaune škotai laimėjo 2:1.

Ypatingas dėmesys „škotams”

Mūsų šalies reprezentantai į Glazgą užsakomuoju reisu iš Vilniaus nuskrido ketvirtadienį. Pasak Lietuvos delegacijos atstovų, Glazgo oro uoste didelio vietos žurnalistų dėmesio sulaukė šeši į rinktinę pakviesti Edinburgo „Hearts” futbolininkai, kurie buvo fotografuojami škotų pasiskolintos trispalvės fone.

Praėjusį sezoną „Hearts” gretose rungtyniavo ir puolėjas Edgaras Jankauskas, o gynėjas Andrius Skerla penkerius metus atstovavo „Dunfermline Athletc”. Šiame škotų klube trumpai žaidė ir dabartinis rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius, kai „Dunfermline Athletic” klubui lietuvį paskolino Londono „Arsenal”. Šie faktai varžyboms suteikia papildomą potekstę, ir tai nuolat akcentuoja škotų žiniasklaida.

„Prieš škotus reikia kovoti jų ginklu – kovingumu”, – pažymėjo E.Jankauskas.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės treniruotė vyko šalia Glazgo esančiame stadione. „Tokios geros aikštės Lietuvoje nėra”, – taip veją įvertino Lietuvos rinktinės strategas Algimantas Liubinskas. Vakar išbandyta arena, kurioje šiandien teks rungtyniauti.

„Lygiosios nebūtų prastas rezultatas, bet tai nereiškia, kad komanda vien „sėdės” gynyboje – būtinai sieksime įvarčio”, – sakė A.Liubinskas. Vakar jo spaudos konferencija surengta škotų žurnalistams.

Pagal tradiciją rinktinės sudėtis bus paskelbta tik rungtynių dieną. Komandos vyriausiasis treneris vakar sakė dar galutinai neapsisprendęs dėl visų futbolininkų, kurie rungtyniaus saugų ir puolėjų grandyse. Vartus gins Žydrūnas Karčemarskas, o gynyboje turėtų žaisti Marius Stankevičius, Andrius Skerla, Tomas Žvirgždauskas, Arūnas Klimavičius.

Lietuvių nenuvertina

Lietuvos rinktinėje nėra traumuotų puolėjų Roberto Poškaus ir Tomo Radzinevičiaus, saugo Dariaus Miceikos, gynėjo Rolando Džiaukšto. Škotijos komanda irgi neišvengė nuostolių. Šiandienos mačą dėl diskvalifikacijos turi praleisti škotų kapitonas Barry Fergusonas iš Glazgo „Rangers”. Traumuoti yra puolėjas Kenny Milleris ir gynėjas Gary Naysmithas. Pernai antrąjį škotų įvartį Kaune įmušęs 27 metų K.Milleris prieš dvi savaites iš Glazgo „Celtic” perėjo į Anglijos „Derby County” klubą.

Žinia, Škotijos rinktinės vartų saugą Craigą Gordoną už 7 milijonus svarų rugpjūtį iš „Hearts” įsigijo Anglijos „Sunderland”. Tai rekordinė Britanijoje kada nors už vartininką sumokėta suma. Škotų pagrindinis saugas Darenas Fletcheris jau senokai atstovauja „Manchester United”.

Škotai Lietuvos futbolininkų nenuvertina. Šios rinktinės stratego

Alexo McLeisho padėjėjas Roy’us Atkenas kalbėjo: „Lietuviai grupėje yra surinkę tik 7 taškus, tačiau pagal demonstruojamą žaidimo lygį nusipelnė tikrai daugiau.”

Rugpjūčio 22-ąją mūsų rinktinė kontrolines rungtynes Kaune 2:1 laimėjo prieš Turkmėniją. Abu įvarčius įmušė T.Danilevičius. Škotai tądien Glazge 1:0 įveikė PAR futbolininkus, tada pasižymėjo „Rangers” puolėjas Krisas Boydas.

Situacija B grupėje

Šiandien Euro-2008 atrankos turnyro B grupėje vyks dar dvejos rungtynės. Žais Italija – Prancūzija ir Gruzija – Ukraina.

——————————————————————————–

Grupės lentelė

V. Rinktinė R. P. Lg. Pr. Įv. Tšk.

1. Prancūzija 7 6 0 1 15:2 18

2. Italija 7 5 1 1 13:6 16

3. Škotija 7 5 0 2 13:6 15

4. Ukraina 6 4 0 2 8:6 12

5. Lietuva 7 2 1 4 4:7 7

6. Gruzija 8 2 0 6 13:14 6

7. Farerų salos 8 0 0 8 2:27 0

Tarpusavio rungtynių rezultatai

1998 09 05. Vilnius

Lietuva – Škotija 0:0

1999 10 09. Glazgas

Škotija – Lietuva 3:0

2003 04 02. Kaunas

Lietuva – Škotija 1:0

2003 10 12. Glazgas

Škotija – Lietuva 1:0

2006 09 06. Kaunas

Lietuva – Škotija 1:2

Visos penkerios rungtynės vyko per Europos čempionatų atrankos turnyrus. Iki šiol Lietuvos rinktinė 1 mačą laimėjo, 1 baigė lygiosiomis ir patyrė 3 pralaimėjimus. Įvarčių santykis – 2:6.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.