Kumpio mėgėjų kišenės patuštės

Ispaniško kumpio mėgėjams už šio delikateso kilogramą greitai teks pakloti 250 eurų.

Ispaniška virtuvė gurmanams siūlo begalę nepakartojamų patiekalų: bulvių omletą „tortilija”, virtą aštuonkojį su alyvuogėmis, gardžią kreminę sriubą su migdolais ir, žinoma, skaniausią (ir brangiausią!) pasaulyje kumpį.

Jau 2008 metų pabaigoje ispaniško kumpio kilogramo kaina pasieks 250 eurų. Kumpis, gaminamas iš „Alba Quercus Reserve” kiaulienos, nebus pardavinėjamas plonais griežinėliais. Gurmanams reikės pirkti arba visą kumpį, arba likti jo taip ir neparagavus.

Patys ispanai mano, kad kumpio kainų kilimas yra pagrįstas. Įžvalgus 44 metų verslininkas Manuelis Maldonaldo pasakoja, kad jo kiaulės minta gilėmis ir mėgaujasi laisve ir tik paskui paskerdžiamos. M.Maldonaldo mėsą vytina net dvejus metus – dvigubai daugiau nei jo konkurentai. Toks gaminimo būdas suteikia kumpiui daugiau pikantiškumo, tad nereikia stebėtis, kad delikateso kaina kyla.

2006 metais fermeris pareiškė: „Tai geriausias kumpis pasaulyje, nes jis gaminamas iš geriausios pasaulyje kiaulienos.” M.Maldonaldo tikisi, kad ribotas brangaus kumpio rinkinys bus parengtas parduoti 2008-ųjų gruodį.

Verslininkas viliasi, kad jo gaminamas kumpis taps populiarus, nepaisant to, jog naujojo delikateso kilogramas kainuos 5 kartus brangiau nei visame pasaulyje paplitęs Iberijos ar itališkas „Parmos” kumpis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.