Maisto produktai Lietuvoje rugpjūčio mėn. pabrango 0,8 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad visos parduotos pramonės produkcijos kainos 2007 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., padidėjo 0,6 procento. Tiek pat padidėjo apdirbamosios gamybos produkcijos kainos. Elektros, dujų ir vandens tiekimo produkcijos kainos padidėjo 0,7 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos kainos sumažėjo 4,1 procento. Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,9 procento padidėjusios maisto produktų ir gėrimų, 4,1 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2,0 – garo ir karšto vandens ir 3,6 procento sumažėjusios siūtų drabužių, 10,1 – nevalytos naftos, 0,2 – rafinuotų naftos produktų kainos. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,9 procento.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 0,5 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 0,8 procento padidėjusios maisto produktų ir gėrimų, 2,0 – garo ir karšto vandens, 1,8 – dujų kainos ir 11,3 procento atpigusi nevalyta nafta, 0,3 – guminiai ir plastikiniai dirbiniai, 1,4 – radijo, televizijos ir ryšių įranga bei aparatūra. Iš maisto produktų ir gėrimų daugiausia pabrango pieno produktai – 1,4 procento, mėsa ir mėsos produktai bei žuvys ir žuvų produktai – 1,2 procento. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,6 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2007 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., padidėjo 0,6 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 4,9 procento pabrangę chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai, 4,1 – maisto produktai ir gėrimai, 1,7 – baldai ir 4,4 procento atpigę siūti drabužiai, 0,3 – rafinuoti naftos produktai, 9,6 – nevalyta nafta. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,2 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.