G.Petrikas teigia vos ne prieš metus nutaręs nebesipriešinti jo išsiuntimui iš JAV į Lietuvą

JAV kalinčio buvusio koncerno EBSW prezidento Gintaro Petriko ketinimus iki galo kovoti dėl jo neišsiuntimo į Lietuvą sustabdė Amerikos teisėsaugininkų atnaujintas procesas dėl ekstradicijos, susijusios su Kauno holdingo byla.
G.Petrikas sako prieš dešimt mėnesių parašęs prašymą dėl sutikimo būti išduotam Lietuvai ir teisiamam abiejose bylose, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

„Pirmosios instancijos teisme šį epizodą buvau laimėjęs, tad jeigu mano skundas būtų atmestas, Lietuvoje būčiau teisiamas tik Valstybinio komercinio banko byloje . Tačiau maždaug prieš metus kaltintojai surado kažkokį būdą atnaujinti laimėtą epizodą”, – kalbėjo koncerno, iššvaisčiusio milijonus šalies gyventojų patikėtų santaupų ir nusiaubusio bankus, buvęs vadovas.

Anksčiau tvirtinęs, kad už suteiktas saugumo garantijas Lietuvos teisėsaugai galėsiąs pateikti nemažai informacijos apie korupciją aukščiausiuose valdžios sluoksniuose ir įrodymų, kad EBSW klestėjimo laikais kyšiai buvo duodami ir tuometiniams premjerui, ir prezidentui, dabar G.Petrikas teigia tokios informacijos nesuteiksiąs.

G.Petrikas teigia pats paskambinęs Generalinės prokuratūros departamento vadovui Algimantui Kliunkai, kuris jį patikinęs, kad prokuratūra nesieks jo arešto.

„Galima sakyti, kad prokuroras pažadėjo, jog aš liksiu laisvėje. Tačiau kai advokatė šio pareigūno paprašė tai patvirtinti raštu, jis atsisakė”, – kalbėjo G.Petrikas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.