Lietuva – Vokietija: mintys po rungtynių

„Kad ir kur jie gyventų, suradęs aš užmušiu teisėjus. Tegul jie eina velniop. Jeigu jie turi dukteris, suradęs jas ir su jomis taip pat pasielgsiu”, – tokiais grasinimais švaistėsi ne lietuvių varžovai vokiečiai, o visus tris kartus pralaimėjusios ir iš Europos krepšinio čempionato pasitraukusios Serbijos rinktinės puolėjas Darkas Miličičius.

Grasinta ir lietuviui

Skurdžiausias gatvės žargonas buvo skirtas ne vien rungtynėms teisėjavusiems italui Fabijui Fačiniui, rumunui Stelianui Banicai, bet ir lietuviui Virginijui Dovidavičiui.

Serbas viešai pareiškė susidorosiąs su mačo teisėjais ir jų šeimos nariais, kai serbai pralaimėjo graikams po pratęsimo 67:68.

Trečiadienį Serbijos rinktinė nusileido ir Izraeliui bei pasitraukė iš čempionato anksčiausiai per pastaruosius 60 metų. O tarptautinė krepšinio asociacija (FIBA) už grasinimą nubaudė D.Miličičių 10 tūkst. eurų bauda.

Kaltas nuovargis

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas spaudos konferencijoje tvirtino, kad pagrindinis uždavinys buvo sustabdyti puikų krepšininką ir vieną geriausių pasaulio snaiperių D.Novickį.

„Du su puse kėlinuko mums pavyko tai daryti, bet vėliau šiek tiek pavargome ir nesugebėjome sulaikyti vokiečių lyderio, – teisinosi dėl atsiradusios įtampos R.Butautas. – Šios rungtynės buvo labai sudėtingos. Gerai pradėjome dvikovą – labai gerai gynėmės bei neblogai puolėme, ypač greitai puldami”.

Anot trenerio, po keleto fantastiškų Vokietijos krepšininkų tritaškių buvo prarasta iniciatyva ir varžovams pavyko sumažinti skirtumą.

Pergalė lieka pergale

Lietuvos komandos puolėjas Darius Songaila pasidžiaugė, jog pavyko iškovoti pergalę.

„Tai buvo geros ir labai sudėtingos rungtynės, – dalijosi įspūdžiais krepšininkas. – Antrąją rungtynių pusę atsipalaidavome ir leidome varžovams sumažinti skirtumą, bet pergalė yra pergalė.”

„Dirkas Novickis yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų. Prieš jį žaisti yra labai sudėtinga. Tačiau rungtyniaujant prieš tokius krepšininkus labiausiai tobulėji”, – tvirtino D.Songaila.

Vokiečiai nusivylę

„Galėjome iškovoti pergalę, bet mums nepavyko”, – buvo įsitikinęs Vokietijos rinktinės treneris Dirkas Bauermanas. – Manau, turėjome laimėti šias rungtynes. Esame nusivylę. Antrąjį varžybų etapą stengsimės iškovoti kuo daugiau pergalių”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.